Cele mai citite
 


Tudor Ciuhodaru (PSD): Legea privind produsele etnobotanice, pe ordinea de zi a Camerei
miercuri, 10 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul social democrat Tudor Ciuhodaru atrage atenţia asupra faptului că legea privind interzicerea comercializării produselor etnobotanice a ajuns pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor şi subliniază că adoptarea acesteia reprezintă 'un pas important' pentru sănătatea românilor.
'Legea pe care am iniţiat-o în urmă cu aproape un an a ajuns azi (marţi, 9 februarie n.r.) pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor. Este o lege elaborată de medici, experţi toxicologi, în colaborare cu Institutul de Medicină Legală, Agenţia Naţională Antidrog, Colegiul Medicilor şi Universitatea de Medicină şi Farmacie Gr. T. Popa din Iaşi', se arată într-un comunicat transmis de către deputat.
Acesta mai precizează că legea interzice comercializarea acestor produse, condamnă tentativa de vânzare (internet, livrare la domiciliu) şi permite Ministerului Sănătăţii să actualizeze lista produselor ori de câte ori este necesar.
'Sper că nu mai este necesar să mai moară tineri pentru ca plenul să adopte această lege', a precizat Tudor Ciuhodaru.
Senatul a adoptat pe 9 noiembrie proiectul de lege prin care se interzice comercializarea produselor etnobotanice.
Proiectul legislativ interzice nu doar comercializarea, vânzarea şi distribuirea, ci şi livrarea acestui tip de produse, extracte de plante sau combinaţii ale acestora, cu efect 'halucinogen sau euforic'.
Senatorii au adoptat proiectul legislativ în forma amendată de comisia juridică, aceasta prevăzând în textul viitoarei legi ca Ministerul Sănătăţii să emită, prin ordin al ministrului, lista produselor interzise, care pot fi încadrate în categoria 'etnobotanicelor' dăunătoare sănătăţii, şi să o actualizeze ori de câte ori este necesar.
Premierul Emil Boc a solicitat, vineri, ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, să finalizeze în regim de urgenţă, până la şedinţa de Guvern următoare, un act normativ privind interzicerea consumului de plante halucinogene, având în vedere consecinţele consumării acestora.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Cinci intoxicări cu etnobotanice, printre care şi o gravidă, în ultimele 12 ore Un număr de cinci personae au ajuns în ultimele 12 ore la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi după ce s-au intoxicat cu plante etnobotanice, printre acestea fiind şi o gravidă în luna a şaptea.
Iaşi: Moartea unui consumator de etnobotanice reînvie polemicile ce vizează plimbatul pacienţilor între spitalele ieşene Moartea unui consumator de plante cu efect halucinogen a reaprins spiritele între medici din cauza lipsei în Iaşi, cel mai mare centru universitar medical din estul României, a unui spital care să reunească toate domeniile din sectorul medical.
Iaşi: Spitalul Regional de Urgenţă, din nou în atenţia autorităţilor şi politicienilor Contractul de proiectare al viitorului Spital Regional de Urgenţe din Iaşi va fi încheiat în luna octombrie şi tot atunci se va şti unde va fi amplasată această unitate medicală care va fi construită cu fonduri provenite de la Banca Mondială şi din bugetul local, a declarat joi pentru AGERPRES primarul...
Doctorul deputat Tudor Ciuhodaru a lansat campania 'Ia'şi aruncă drogurile' Doctorul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi a lansat, luni, la liceul Emil Racoviţă, campania 'Ia'şi aruncă drogurile' care vizează închiderea magazinelor de etnobotanice din municipiu.
Iaşi: Tudor Ciuhodaru vrea ore de educaţie pentru sănătate încă din primii ani de gimnaziu Medicul Tudor  Ciuhodaru solicită Camerei Deputaţilor adoptarea urgentă a unei legi privind introducerea orelor de educaţie pentru sănătate încă din şcolile generale, argumentând în acest sens că recentul caz al fetei de 11 ani însărcinată în luna a cincea este emblematic pentru consecinţele lipsei educaţiei...
Iaşi: Formare profesională în domeniul expertizei psihiatrice medico-legale Iaşi, 22 ian /Agerpres/ - Primii 200 experţi în cercetare avansată şi expertiză psihiatrică medico-legală din România?vor fi formaţi în următorii trei ani, la Institutul de Medicină Legală din Iaşi, se arată într-un comunicat de presă,.