Cele mai citite
 


Cristian Irimie: Ordonanţa privind interzicerea plantelor halucinogene, la avizare
miercuri, 10 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Actul normativ privind interzicerea consumului de plante halucinogene va fi prezentat cel mai probabil în şedinţa de guvern de miercuri, potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Cristian-Anton Irimie.
'Această iniţiativă este pe circuitul interministerial de avizare şi credem că mâine (miercuri - n.r.) va fi prezentată în regim de urgenţă în şedinţa de guvern, dacă va primi toate avizele necesare', a declarat Cristian-Anton Irimie, după lucrările de marţi din Comisia de sănătate publică a Senatului.
Potrivit acestuia, ordonanţa de urgenţă elaborată de MS va corecta prevederile din Legile 143 şi 339 privind reglementarea utilizării unor substanţe aşa-zis etnobotanice, 'cu toate că nu există un asemenea termen în dicţionar' şi, de asemenea, va fi realizată o listă cu substanţele care nu au fost cuprinse în normative.
Secretarul de stat a arătat că este foarte greu să se facă o statistică referitoare la numărul tinerilor care consumă produse etnobotanice, deoarece de cele mai multe ori este ascunsă cauza şi numai pe bază de dovezi se poate afirma că cineva a avut de suferit din cauza acestora.
Premierul Emil Boc i-a solicitat vineri ministrului Sănătăţii să finalizeze în regim de urgenţă, până la şedinţa de Guvern din 10 februarie, actul normativ privind interzicerea consumului de plante halucinogene, având în vedere consecinţele consumării acestora.
'Aş vrea să mergem în regim de maximă urgenţă, indiferent dacă există sau nu un aviz al Comisiei Europene pentru interzicerea plantelor etnobotanice (...). Cred că trebuie să punem piciorul în prag cât mai repede. De aceea, pe miercuri, dacă se poate, domnule ministru (al Sănătăţii - n.r.), ştiu că lucraţi de ceva timp la actul normativ, nu mai aşteptaţi niciun alt aviz, haideţi să-l adoptăm, pentru că o viaţă este mai importantă decât orice aviz' - i s-a adresat premierul lui Attila Cseke.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Premierul cere finalizarea urgentă a actulului normativ privind interzicerea plantelor halucinogene Bucureşti, 5 feb /Agerpres/ - Premierul Emil Boc i-a solicitat, vineri, ministrului Sănătăţii, să finalizeze în regim de urgenţă, până la şedinţa de Guvern de săptămână viitoare, actul normativ privind interzicerea consumului de plante halucinogene, având în vedere consecinţele consumării acestora.
Ministrul Sănătăţii: Proiectul privind interzicerea plantelor halucinogene va fi prezentat miercuri Un proiect de act normativ privind interzicerea de substanţe şi plante ce se vând actualmente în aşa numitele 'magazine de vise', dar care au efecte halucinogene şi dau dependenţă, va fi prezentat de către Ministerul Sănătăţii în şedinţa de Guvern de miercuri, a anunţat sâmbătă ministrul Cseke Attila...
Guvernul interzice 36 de substanţe şi plante etnobotanice, pe care le asimilează drogurilor Guvernul a decis în şedinţa de miercuri interzicerea a 36 de substanţe şi plante, care vor fi asimilate drogurilor.
Emil Boc: Guvernul va decide miercuri asupra actului normativ privind etnobotanicele Guvernul va dezbate, în şedinţa de miercuri, un proiect de act normativ pentru combaterea comercializării şi consumului de plante etnobotanice, a anunţat, marţi, primul-ministru Emil Boc.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Guvern: Primul ministru, Emil Boc, a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi ca secretar de stat în MS Primul-ministru, Emil Boc, a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului transmis, joi, AGERPRES.