Cele mai citite
 


Tulcea: Copil de un an din Deltă, transportat cu elicopterul la spital
miercuri, 10 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un copil de un an, din localitatea Mila 23 din Delta Dunării, va fi transportat marţi cu elicopterul la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea.
Prefectul Vasile Gudu a declarat pentru AGERPRES că minorul ar fi fost opărit cu apă fierbinte, un elicopter al Unităţii Speciale de Aviaţie din Tulcea urmând să transporte copilul la spitalul din municipiu.
'Conducerea SJU a făcut cererea pentru acest transport de urgenţă şi sunt convins că medicii tulceni vor face tot ce este posibil pentru copil', a spus prefectul.
El a menţionat că aceasta este prima intervenţie efectuată de Unitatea Specială de Aviaţie Tulcea în Delta Dunării de la începutul anului, dar a doua din această iarnă.
'În condiţii de viscol, intervenţiile cu elicopterul în Delta Dunării sunt foarte dificile', a precizat Vasile Gudu.
Prima intervenţie a Unităţii Speciale de Aviaţie Tulcea în Delta Dunării din iarna 2009-2010 a avut loc în decembrie, atunci când, din cauza condiţiilor meteorologice deosebite, reţeaua de energie electrică a judeţului a fost avariată.
'Pentru a detecta avariile de pe reţea a fost nevoie de un survol al zonei, iar fără Unitatea Specială de Aviaţie problemele la reţeaua de energie ar fi fost detectate mult prea târziu', a menţionat prefectul Vasile Gudu.
Unitatea Specială de Aviaţie Tulcea s-a înfiinţat în mai 2009, după ce în repetate rânduri autorităţile judeţului au semnalat faptul că nu au cum să intervină în timp util în localităţile din Delta Dunării atunci când apar diferite situaţii de urgenţă, din cauza lipsei mijloacelor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: O nouă intervenţie cu elicopterul în Delta Dunării Un bărbat în vârstă de 61 de ani din satul Periprava din Delta Dunării a fost transportat sâmbătă cu un elicopter al Unităţii Speciale de Aviaţie (USA) în spitalul din oraşul Tulcea.
Tulcea: Un elicopter este pregătit să intervină în cazuri de urgenţă în localităţile din Delta Dunării Un elicopter al Inspectoratului General pentru Aviaţie va fi, începând de marţi, pe Aeroportul internaţional Delta Dunării din judeţul Tulcea pregătit să intervină în cazuri de urgenţă în localităţile din Rezervaţie. De asemenea, toate navele din Portul Tulcea au primit ordin de a intra la iernatic,...
Tulcea: Ambulanţele, însoţite în misiuni de echipaje pregătite pentru situaţii de urgenţă Toate ambulanţele care pleacă în misiuni în judeţ sunt însoţite de echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, pentru ca intervenţiile medicilor să poată fi făcute în timp util.
Tulcea: O nouă intervenţie cu elicopterul în Delta Dunării Doi copii, cu vârste de 4 şi 11 ani, din localitatea Gorgova, Delta Dunării, au fost transportaţi marţi cu elicopterul la Spitalul Judeţean de Urgenţă din oraşul Tulcea, aceasta fiind a 10-a intervenţie efectuată în ultima lună de echipajul SMURD.
Tulcea: O tânără însărcinată din Chilia Veche, transportată cu elicopterul la Tulcea O tânără însărcinată din satul Chilia Veche, aflat în Delta Dunării, a fost transportată vineri dimineaţa de un elicopter al Unităţii Speciale de Aviaţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea.
Tulcea: Autorităţile speră să primească noi echipamente de intervenţie pentru situaţiile de urgenţă din Deltă Agenţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Sud-Est pentru Situaţii de Urgenţă va depune cel târziu în luna aprilie o solicitare pentru alocarea din Programul Operaţional Regional a fondurilor necesare îmbunătăţirii intervenţiilor în caz de urgenţă în comunităţile din Delta Dunării.