Cele mai citite
 


Botoşani: 11 bebeluşi au beneficiat de vaccinuri expirate
miercuri, 10 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 11 nou-născuţi au beneficiat de vaccinuri împotriva tuberculozei expirate, a declarat marţi epidemiologul-şef al Direcţiei de Sănătate Publică (PSD), medicul Ecaterina Chihaia.
Potrivit acesteia, vaccinul, care a expirat pe 31 ianuarie, a fost utilizat de medicii din Maternitatea Botoşani.
'În momentul de faţă nu vaccinăm în maternităţi. Am avut vaccin care a expirat la 31 ianuarie. Din dozele expirate, s-au folosit foarte puţine şi nu are efect asupra bebeluşilor, pentru că doza a fost valabilă până la 31 ianuarie şi vaccinul s-a făcut pe 1 februarie' - a afirmat Chihaia.
Autorităţile sanitare s-au autosesizat şi au dispus întreruperea vaccinării.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Activitatea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, verificată de Ministerul Sănătăţii Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii (MS) va verifica activitatea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani în urma unor neclarităţi legate de autorizarea Sanatoriului de neuropsihiatrie Podriga, se arată într-un comunicat de presă remis joi de MS.
Botoşani: Protest al angajaţilor Sanatoriului Podriga în faţa sediului Direcţiei de Sănătate Publică Aproximativ 30 de angajaţi ai Sanatoriului de neuropsihiatrie de la Podriga au protestat, vineri, în faţa sediului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, în semn de nemulţumire faţă de decizia conducerii DSP de a nu autoriza, din punct de vedere sanitar, unitatea medicală.
Botoşani: Întârzieri în administrarea vaccinului hexavalent pentru 2.155 de copii Botoşani, 12 oct/ Agerpres/- Peste 2.000 de nou-născuţi din judeţul Botoşani nu au beneficiat de vaccinul hexavalent, ca urmare a lipsei acestuia de pe piaţă, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, epidemiologul-şef Ecaterina Chihaia de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani.
Botoşani: Un deputat PSD cere reînfiinţarea Spitalului de Copii Deputatul PSD Tamara Ciofu a demarat procedurile privind reînfiinţarea Spitalului de Copii din Botoşani, care a fost desfiinţat în baza unei hotărâri de Guvern din luna martie 2012.
Botoşani: PSD şi PNL au împărţit funcţiile de membri ai consiliilor de administraţie ale spitalelor Consilierii judeţeni ai Partidului Naţional Liberal (PNL) şi ai Partidului Social Democrat (PSD) au împărţit, joi, pe criterii politice funcţiile de membri în consiliile de administraţie ale celor şase unităţi sanitare cu paturi preluate, luna trecută, de Consiliul Judeţean (CJ).
Botoşani: Controale în spitale, pentru verificarea normelor PSI Specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, în colaborare cu cei ai Direcţiei de Sănătate Publică, efectuează, începând de marţi, controale în toate unităţile spitaliceşti din judeţ, pentru a verifica modul în care sunt respectate normele de prevenire şi stingere a incendiilor...