Cele mai citite
 


Vaslui: Conducerea Serviciului de Ambulanţă, demisă, după ce un bătrân a decedat
miercuri, 10 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, Dan Filibiu, şi directorul medical al instituţiei, Mariana Niţoi, au fost demişi, marţi, în urma unei anchete demarate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, după ce un bărbat în vârstă de 74 de ani a decedat aşteptând mai bine de 11 ore sosirea unei ambulanţe care să-l transporte de la un spital la altul.
Potrivit şefului DSP Vaslui, Andrei Barbău, în cadrul SAJ Vaslui au fost constatate ''grave deficienţe de organizare şi funcţionare'', în special la dispecerat.
''În mod frecvent la SAJ Vaslui cazurile nu sunt încadrate corespunzător în codurile de urgenţă şi nu sunt prioritizate. De asemenea, s-a constat temporizarea nepermis de mare de preluare a cazurilor.

Din aceste motive, am dispus încetarea contractului de management al managerului ca urmare a constatării de abateri de la legislaţia în vigoare care a constituit risc iminent pentru sănătate pacienţilor şi încetarea efectelor dispoziţiei numirii cu delegaţie a directorului medical'', a declarat directorul DSP Vaslui, Andrei Barbău.

Totodată, directorului medical de la Spitalul Orăşenesc Negreşti a fost sancţionat cu 10% din salariul de bază pe o perioadă de o lună pentru coordonarea necorespunzătoare a activităţii medicale din cadrul compartimentului Camera de gardă, medicul de gardă a primit o sancţiune de 10% din salariul de bază pe o perioadă de două luni pentru modul necorespunzător de gestionare a urgenţei, iar asistenta medicală din Camera de gardă a fost sancţionată cu un avertisment scris pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu şi consemnarea în registrul de gardă a unor date fără a solicita parafa şi semnătura medicului.

S-a propus şi sancţionarea dispecerului de la Ambulanţa Vaslui şi sancţionarea asistentului medical de pe ambulanţă pentru nerespectarea recomandărilor asistentului coordonator din Staţia Judeţeană de Ambulanţă.

În urma demiterilor dispuse de către DSP, funcţiile de manager şi director medical la Ambulanţa Vaslui au fost preluate de Aurora Popa, respectiv Ana Maria Ungureanu.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat săptămâna trecută o anchetă la Serviciul de Ambulanţă Judeţean în cazul unui bărbat de 74 de ani decedat la începutul acestei luni după ce a aşteptat mai bine de 11 ore sosirea unei autosanitare care să-l transporte de la Spitalul Orăşenesc Negreşti la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Vaslui.

Cu toate că medicii de la Negreşti au cerut o ambulanţă pentru bărbatul care acuza dureri abdominale puternice, salvarea a fost trimisă de Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SJU) Vaslui după 11 ore, bătrânul murind la 10 minute de la preluare, în drum spre SJU Vaslui.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Asistenta de la Ambulanţă care a sustras bani de la un pacient, mutată disciplinar la Huşi Asistenta medicală de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, care a sustras bani din bagajul unui pacient care era transferat între două secţii ale Spitalului Judeţean, a fost mutată disciplinar la substaţia Huşi.
Anchetă la SAJ Vaslui, după ce o asistentă medicală ar fi sustras banii unui pacient Conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a demarat o anchetă administrativă, după ce o asistentă medicală şi un brancardier ar fi sustras banii din bagajul unui pacient transferat cu o salvare de la Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui la Secţia de Psihiatrie...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Vaslui: Anchetă a DSP la Spitalul de Urgenţă Bârlad în cazul uni copil căruia i s-ar fi refuzat internarea Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat, luni, o anchetă la Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad după ce părinţii unei fetiţe în vârstă de cinci ani au acuzat faptul că acesteia i s-a refuzat internarea de două ori, starea micuţei agravându-se.
Vaslui: Bărbat decedat după ce a ajuns la spitalul Huşi, unde nu era medic urgentist Un bărbat a murit la Spitalul Municipal Huşi, unde ajunsese în stare gravă şi a fost resuscitat în Camera de Gardă de asistente, deoarece unitatea sanitară a rămas pentru a doua oară fără medic urgentist.
Vaslui: Serviciul de Ambulanţă contestă în instanţă amenda primită în cazul decesului fetiţei de la Huşi Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui au contestat, miercuri, în instanţă o amendă în valoare de 20.000 primită de la Ministerul Sănătăţii în cazul fetiţei de patru ani decedate la 40 de minute după internarea la Spitalul Municipal Huşi, unde a fost diagnosticată cu laringită...