Cele mai citite
 


CNA susţine o campanie de prevenire a bolilor cardiovasculare
miercuri, 10 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) şi Societatea Română de Cardiologie (SRC) au încheiat, marţi, un parteneriat, care vizează derularea pe termen lung a unei campanii naţionale de prevenţie a bolilor cardiovasculare.
Preşedintele CNA, Răsvan Popescu, a arătat că instituţia pe care o conduce se va implica pentru o cât mai bună difuzare a campaniei, pledând la înţelegere din partea difuzorilor.
'Încercăm să sensibilizăm televiziunile în legătură cu nevoia acestei campanii de prevenţie a bolilor cardiovasculare. S-au născut şi idei noi în această discuţie privind eventualitatea unui al doilea spot. Dacă la primul participă oameni importanţi din lumea sportului (Mircea şi Răzvan Lucescu), într-un eventual al doilea spot s-ar putea apela la istoricul Neagu Djuvara, astfel încât dimensiunile acestei campanii să fie complementare. Să fie personalităţi diferite, dar care să transmită acelaşi mesaj. Această campanie este o continuare a celei privind un stil de viaţă sănătos', a spus Popescu.
La rândul său, Dan Deleanu, preşedintele SRC, a evidenţiat că această campanie nu are un termen limită, va începe cât mai curând şi se va desfăşura pe termen nelimitat sau limitat la cel puţin 5 ani de zile.
'Noi sperăm ca în cinci ani de zile să reuşim să scădem mortalitatea cu 10 %. Este vorba de o acţiune pe termen lung şi ne bucurăm că CNA este alături de noi. Acest spot este un prim pas. Un spot audio nu există deocamdată, dar ne gândim la o serie de posibilităţi de a intra în mass-media. Campania constă în mediatizare, acest prim spot sau următoarele duc la o educare a populaţiei către un stil de viaţă sănătos şi la o scădere a mortalităţii cardiovasculare', a precizat Dan Deleanu.
Preşedintele SRC a mai spus în şedinţa CNA că aplicarea măsurilor de prevenţie are cel mai mare impact în scăderea mortalităţii cardiovasculare.
'Prevenţia cardiovasculară este şi mai ieftină şi mai eficace în scăderea mortalităţii cardiovasculare. Cererea noastră către CNA este justificată pentru a lansa o campanie mai vizibilă în audiovizual', a spus Dan Deleanu.
Pe de altă parte, doctorul Dan Gaiţă, prezent la şedinţă, a spus că, potrivit statisticilor, peste 150.000 de români mor anual din cauza afecţiunilor cardiovasculare.
'Această boală poate fi prevenită. Două treimi din accidentele cardiovasculare pot fi prevenite printr-o schimbare majoră a stilului de viaţă', a spus Gaiţă, precizând că bolile cardiovasculare pot fi prevenite printr-o alimentaţie sănătoasă, prin mişcare zilnică şi prin renunţarea la fumat.
Campania are la bază mesajul 'Prevenim ca să nu fie nevoie să intervenim', iar în centru se va afla interesul pentru un stil de viaţă modern şi sănătos, cu atât mai mult cu cât 'statisticile medicale afirmă ca bolile cardiovasculare reprezintă cauza decesului a 42% din bărbaţii europeni şi a 55% din populaţia feminină a continentului, iar programele de prevenţie sunt recunoscute drept cel mai important mijloc de combatere a decesului prematur'.
În cadrul acestei campanii, la Ateneul Român se va organiza miercuri un spectacol de gală semnat de Răzvan Mazilu. Cu acest prilej va avea loc lansarea Fundaţiei Române a Inimii, fundaţie al cărei membru de onoare este Mircea Lucescu, dar şi aniversarea unui an de la constituirea Forumului Naţional de Prevenţie a Bolilor Cardiovasculare.
CNA, alături de International Advertising Association România, se implică frecvent în promovarea unui stil de viaţă sănătos.
Societatea Româna de Cardiologie (SRC) este o asociaţie profesional-ştiinţifică apolitică şi non profit a medicilor cardiologi, precum şi a medicilor de alte specialităţi, dar cu activitate clinică şi ştiinţifică recunoscută în domeniul cardiologiei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campanie de prevenire a bolilor cardiovasculare Fundaţia Română a Inimii, Societatea Română de Cardiologie şi Forumul Naţional de Prevenţie, în parteneriat cu Rotary 2241, derulează, în perioada 27 septembrie - 3 octombrie, pentru al treilea an consecutiv, în 30 de oraşe, campania "Promenada Inimilor", cu scopul promovării activităţii fizice ca parte...
O nouă campanie de prevenire a bolilor cardiovasculare se desfășoară în 9 farmacii Centrofarm din București Din 1 octombrie și până în 31 decembrie 2014, Centrofarm derulează campania medicală de prevenire şi informare privind bolile cardiovasculare, în 9 farmacii din Bucureşti, în cadrul Programului Câştigă Viaţă. Astfel, posesorii cardului de fidelitate Centrofarm pot beneficia de testări gratuite...
Alianţa Română de Combatere a Hipertensiunii Arteriale, înfiinţată de Societatea Română de Cardiologie Bolile cardiovasculare reprezintă o problemă majoră în România, astfel că, în timp ce mortalitatea prin aceste boli a înregistrat în ultimii 20 de ani o tendinţă de scădere în ţările Europei de Vest şi Centrale, în România tendinţa a fost diametral opusă, a subliniat fostul preşedinte al Societăţii Române...
Ziua prevenţiei pentru boli cardiovasculare, marcată în mod festiv Bucureşti, 13 feb /Agerpres/ - Ziua Naţională a Prevenţiei Cardiovasculare, sărbătorită duminică, a marcat şi împlinirea a 2 ani de la constituirea Forumului Naţional de Prevenţie şi 1an de la lansarea Fundaţiei Române a Inimii.
Campanie pentru prevenţia bolilor cardiovasculare Fundaţia Română a Inimii a lansat luni Campania de educaţie a populaţiei pentru prevenţia bolilor cardiovasculare în România: SOS cardio - Atenţie, risc cardiovascular!
Dieta sănătoasă poate preveni îmbolnăvirile, susţin specialiştii Bolile cardiovasculare reprezintă cea mai frecventă cauză o morbidităţii şi mortalităţii în lume, fiind în strânsă legătură cu nivelul colesterolului seric, iar România ocupă unul dintre primele locuri în ceea ce priveşte mortalitatea şi morbiditatea prin aceste boli, a subliniat prof.dr. Eduard Apetrei...