Cele mai citite
 


Galaţi: Elevul decedat în şcoală era pasionat de astronomie
marţi, 9 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Galaţi, 9 feb /Agerpres/ - Un elev din clasa a VII-a de la Şcoala Nr. 5 din Galaţi a murit, marţi, în incinta şcolii, deşi cursurile erau suspendate din cauza vremii neprielnice.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, Nicoleta Crînganu, pasionat de fizică şi astronomie, Liviu Andrei Ceapă, de 13 ani, a dorit să se întâlnească cu profesoara de astronomie, pentru consultaţii în vederea olimpiadei.
Aseară, el a întrebat-o pe profesoara de la clasă dacă este în şcoală, ştiut fiind că, în Galaţi, marţi, elevii nu învaţă, cursurile fiind suspendate din cauza zăpezii şi viscolului.
Profesoara i-a răspuns afirmativ, iar Liviu a venit de dimineaţă la şcoală. În timp ce îi spunea profesoarei care sunt nelămuririle pe care le are, i s-a făcut rău. Profesoara a alertat imediat direcţiunea şcolii, care a chemat salvarea. Între timp, cadrul didactic a încercat să îi acorde primul ajutor, dar fără şanse de reuşită. Nici medicii de pe salvarea care a venit imediat nu au putut decât să constate decesul copilului, în urma unui stop cardiorespirator.
Liviu suferea de la naştere de sindrom Marfan, boală ce dă complicaţii cardiace, musculare şi osoase. El se afla în evidenţa doctoriţei Mariana Iacob chiar de la naştere.
În urmă cu un an şi jumătate, copilul a suferit o intervenţie chirurgicală la cutia toracică. De altfel, boala este genetică, mama copilului suferind de aceeaşi afecţiune, fiindu-i chiar recomandat să nu aibă copii. Ea însă şi-a dorit să fie mamă, dându-i naştere lui Liviu şi încă unei fetiţe. Din nefericire şi sora lui suferă de acelaşi sindrom.
Din câte spune profesoară de astronomie Lucica Corina Popa, Liviu era un copil deosebit, căruia îi plăceau fizica şi astronomia, în special astronomia, solicitând permanent informaţii suplimentare.
În urma nefericitului eveniment, Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi a declanşat o anchetă care urmează să stabilească împrejurările morţii copilului. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Anchetă în cazul bebeluşului decedat la câteva ore după externare Galaţi, 3 nov /Agerpres/- Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a informat Ministerul Sănătăţii şi a solicitat Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi efectuarea unei anchete interne în cazul bebeluşului care a decedat, în urmă cu cinci zile, la câteva ore după ce fusese externat din spitalul gălăţean...
Galaţi: Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă după decesul unui pacient Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi s-a autosesizat şi a declanşat o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă în urma decesului unei persoane operate în unitatea sanitară de unde ar fi contactat o infecţie intraspitalicească.
Galaţi: Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Galaţi a declanşat miercuri o anchetă internă după ce rudele unui bărbat de 57 ani au reclamat că acesta a murit din cauza unui hematom provocat de o căzătură când a mers la baie, în timp ce era internat la secţia de Oncologie.
Galaţi: Anchetă epidemiologică la o şcoală, după ce o profesoară a fost depistată cu TBC Direcţia de Sănătate Publică(DSP) din Galaţi a declanşat o anchetă epidemiologică la Şcoala nr. 42 din localitate, după ce o profesoară a fost depistată cu TBC şi internată la Spitalul de Pneumoftiziologie, a declarat miercuri, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi, Liliana Iordăchescu.
Galaţi: O echipă de la Ministerul Sănătăţii anchetează cazul bebeluşului decedat la câteva ore după externare O echipă de la Ministerului Sănătăţii a ajuns, miercuri, la Spitalul Judeţean Sf. Apostol Andrei Galaţi, unde va efectua o anchetă în cazul bebeluşului decedat la câteva ore după externarea din maternitatea spitalului.
Galaţi: Elev mort în incinta şcolii Un elev de 14 ani a murit marţi, la o şcoală generală din Galaţi, deşi cursurile erau suspendate din cauza vremii neprielnice.