Cele mai citite
 


Gabon: un număr impresionant de locuitori au devenit imuni la virusul Ebola
miercuri, 10 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O parte surprinzător de mare din populaţia gaboneză este imună la virusul care provoacă Ebola, probabil în urma consumului de fructe contaminate cu saliva unor lilieci, conform cercetătorilor de la Institutul pentru cercetare şi dezvoltare (IRD) din Franceville (Gabon) , informează AFP.
Acest studiu a fost realizat în urma analizării a peste 4.000 de eşantioane de sânge şi a fost publicat marţi în revista americană PLoS ONE. Rezultatele acestui studiu a adus noi informaţii despre circuitul virusului de Ebola în natură şi asupra pericolului de a contamina o gazdă umană, ce ar putea fi mai scăzut decât se credea.

Aproximativ 15,3% dintre gabonezii de la care au fost prelevate probe de sânge au fost testaţi pozitiv la anticorpii acestui virus, fără ca în prealabil să se fi îmbolnăvit de febră hemoragică sau fără să prezinte vreun simptom al acestei maladii (diaree severă, vomă), conform lui Eric Leroy, coordonatorul echipei de cercetători care a realizat acest studiu.

Aceste persoane care s-au dovedit a avea anticorpi împotriva virusului de Ebola au făcut probabil o formă uşoară sau o formă asimptomatică a maladiei, pe care au dus-o pe picioare.

Doar maimuţele antropoide şi liliecii sunt animale infectate în mod natural cu Ebola. Primele vin rareori în contact cu oamenii, însă liliecii, foarte numeroşi în zonele împădurite ale Gabonului şi cu un grad ridicat de imunizare împotriva Ebola, ar putea veni în contact indirect cu oamenii, hrănindu-se şi lăsând urme de salivă pe fructele culese şi apoi mâncate de localnici. Conform oamenilor de ştiinţă, această salivă ce conţine o formă mai slabă a virusului Ebola, acţionează ca un vaccin ducând la imunizarea localnicilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un nou medicament împotriva Ebola, testat cu succes pe maimuţe Un nou medicament şi-a dovedit eficienţa împotriva virusului Ebola în cadrul unui experiment desfăşurat pe maimuţe, primatele fiind complet protejate chiar după ce au fost infectate cu acest virus mortal, conform rezultatelor unui nou studiu publicat în ultimul număr al revistei Science Translational...
Virusul Ebola păcăleşte sistemul de apărare al organismului (studiu) O echipă de cercetători de la Universitatea din Washington a descoperit că virusul Ebola are o moleculă - proteina VP24 - care împiedică sistemul imunitar al organismului să dea alarma când se produce infectarea cu acest virus, potrivit unui articol publicat joi de cotidianul spaniol ABC.
Tratamentul împotriva virusului mortal Ebola, disponibil în mai puţin de un deceniu Unul dintre agenţii patogeni cei mai temuţi din lume, virusul Ebola, are o slăbiciune structurală cheie, care ar putea fi vitală în dezvoltarea de medicamente pentru a trata febra pe care o declanşează, au anunţat cercetători americani săptămâna trecută, în revista Nature, informează duminică ziarul...
Virusul Ebola persistă aproape un an în lichidul seminal al pacienţilor vindecaţi Virusul Ebola persistă timp de aproximativ 12 luni în lichidul seminal al pacienţilor după vindecare, potrivit unui studiu realizat în Guineea şi care confirmă testele realizate deja anul trecut în Sierra Leone, relatează AFP.
Sursa virusului Ebola din R.D. Congo este diferită de cea din Africa de Vest (studiu) Virusul Ebola care a făcut câteva zeci de victime în Republica Democrată Congo are o altă sursă decât cel care a provocat epidemia din Africa de Vest, se arată într-un studiu publicat miercuri şi preluat joi de AFP. Rezultatele sale confirmă opinia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care considera...
Virusul Ebola: OMS, îngrijorată de apariţia pe piaţa neagră a sângelui prelevat de la convalescenţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a exprimat îngrijorarea faţă de apariţia pe piaţa neagră a unor cantităţi de sânge prelevat de la oameni care s-au vindecat de virusul Ebola. În cursa contra cronometru împotriva virusului soldat până în prezent cu 2.630 de morţi (potrivit celui mai recent bilanţ...