Cele mai citite
 


Riscul naşterii unui copil cu autism cresc odată cu vârsta mamei
miercuri, 10 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Riscul de a avea un copil cu autism creşte odată cu vârsta mamei, în timp ce vârsta tatălui pare să aibă o mai mică influenţă, conform unui nou studiu american realizat pe aproximativ 5 milioane de naşteri.

Studiul, realizat de cercetători de la Universitatea California şi publicat luni în revista 'Autism Research', susţine că mamele care au depăşit vârsta de 40 de ani întâmpină un risc cu 50% mai ridicat de a aduce pe lume un copil cu autism decât mamele de 20 de ani. În cazul taţilor, cei cu vârsta de peste 40 de ani întâmpină un risc cu 36% mai ridicat de a avea un copil autist decât cei de 20 de ani.

Cu toate acestea, riscul pentru o femeie de peste 40 de ani de a aduce pe lume un copil cu autism rămâne mai mic de 4/1.000 de naşteri, susţine Maureen Durkin, cercetător la Universitatea din Wisconsin, care a studiat de asemenea influenţa vârstei părinţilor asupra riscurilor de a avea copii cu autism.'Aceste este probabil mesajul cel mai important care trebuie transmis', a mai adăugat ea.

'Chiar dacă şi vârsta tatălui constituie un factor de risc, acesta este complet surclasat de cel al vârstei mamei', susţine şi Janie Shelton, coordonatoarea acestui studiu, contrazicând ipotezele formulate anterior care susţineau că în cazurile de autism la copii, vârsta tatălui este mai importantă decât vârsta mamei.

Vârsta tatălui rămâne un factor de risc doar în cazul în care mama este foarte tânără, conform acestui nou studiu. În cazul mamelor de până în 25 de ani, frecvenţa naşterilor de copii autişti este de două ori mai mare dacă tatăl are peste 40 de ani.

Concluziile acestui studiu sunt bazate pe analizarea a 5,6 milioane de naşteri produse în California între 1 ianuarie 1990 şi 31 decembrie 1999.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Autism: Vârsta mamei este un factor de risc clar Mamele care nasc la peste 35 de ani prezintă un risc mai mare să aducă pe lume copii autişti. Această probabilitate este sensibil crescută faţă de femeile mai tinere, mai ales faţă de cele de sub 20 de ani, la care riscul este cel mai scăzut, scrie passionsante.be.
Copiii născuţi prematur sunt mai expuşi riscului de autism Copiii născuţi prematur sunt de cinci ori mai expuşi riscului de a suferi de autism decât cei născuţi cu o greutate normală, potrivit unui studiu publicat luni în revista americană Pedriatics, citat de AFP.
Câinii pot ajuta familiile care au copii diagnosticaţi cu autism (studiu) Creşterea unui copil care a fost diagnosticat cu autism este mai solicitantă pentru părinţi, însă potrivit unei noi cercetări un câine ar putea fi benefic pentru familiile respective, scrie UPI.com.
Au fost identificate două noi gene implicate în autism O echipă de cercetători americani a identificat alte două gene ce ar putea fi implicate în autism, informează luni UPI.
Autismul, risc mai mare decât se estimase într-o familie deja afectată Riscul ca un copil să sufere de autism este mai mare decât se credea până acum când unul dintre părinţi sau mai mulţi dintre fraţii sau surorile mai mari sunt deja afectaţi de acest sindrom complex, potrivit unei noi estimări, publicată luni în SUA şi citată de AFP.
Hrănirea bebeluşilor la sân ar putea reduce riscul de autism la copiii predispuşi genetic Hrănirea bebeluşilor la sân ar putea reduce riscul de autism la copiii predispuşi genetic, potrivit unui studiu realizat de cercetători germani şi publicat luni de revista Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) citată de EFE.