Cele mai citite
 


Emil Boc: Guvernul va decide miercuri asupra actului normativ privind etnobotanicele
miercuri, 10 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul va dezbate, în şedinţa de miercuri, un proiect de act normativ pentru combaterea comercializării şi consumului de plante etnobotanice, a anunţat, marţi, primul-ministru Emil Boc.
'Mâine (miercuri - n.r.), vom avea o dezbatere în Guvern şi vedem ce decizie vom lua. Avem deja pregătit actul normativ în acest sens', a afirmat Emil Boc, întrebat fiind dacă Executivul va mai adopta proiectul de act normativ pe care ar urma să îl propună Ministerul Sănătăţii, în condiţiile în care Camera Deputaţilor a votat deja o lege împotriva comercializării şi consumului de plante etnobotanice, în calitate de for decizional.
Camera Deputaţilor a aprobat marţi un proiect de lege prin care se interzice vânzarea şi consumul de droguri etnobotanice şi pedepsirea acestor fapte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Legea, adoptată cu 226 voturi pentru, unul împotrivă şi 3 abţineri de Camera Deputaţilor care este for decizional în acest caz, prevede interzicerea vânzării, distribuirii şi consumului de produse etnobotanice halucinogene sau euforice şi pedepsirea acestor fapte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
De asemenea, legea stipulează că lista produselor interzise va fi actualizată prin ordin al ministrului Sănătăţii, în două luni de la intrarea ei în vigoare şi de câte ori este necesar.
Iniţiativa nu a fost susţinută de Guvern în punctul de vedere înaintat Parlamentului, însă secretarul de stat Valentin Iliescu a declarat că ea se suprapune unei nevoi imediate.
Valentin Iliescu a anunţat că Executivul va adopta un act normativ pe această temă în şedinţa de miercuri, la elaborarea căruia au participat mai multe instituţii, printre care Ministerul Sănătăţii, Agenţia Naţională Antidrog, Inspectoratul General al Poliţiei Române, Autoritatea Naţională a Vămilor, Facultatea de Farmacie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii: Proiectul privind interzicerea plantelor halucinogene va fi prezentat miercuri Un proiect de act normativ privind interzicerea de substanţe şi plante ce se vând actualmente în aşa numitele 'magazine de vise', dar care au efecte halucinogene şi dau dependenţă, va fi prezentat de către Ministerul Sănătăţii în şedinţa de Guvern de miercuri, a anunţat sâmbătă ministrul Cseke Attila...
Guvernul interzice 36 de substanţe şi plante etnobotanice, pe care le asimilează drogurilor Guvernul a decis în şedinţa de miercuri interzicerea a 36 de substanţe şi plante, care vor fi asimilate drogurilor.
Emil Boc: Sunt preocupat, atât ca părinte cât şi ca premier, de combaterea etnobotanicelor Bucureşti, 16 feb /Agerpres/ - Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seara, că este preocupat de combaterea etnobotanicelor atât ca şef al Guvernului, cât şi ca părinte, însă este conştient că fenomenul de consum al acestor substanţe nu poate fi nici eliminat peste noapte, nici eradicat complet deoarece...
Legislaţia privind regimul substanţelor halucinogene urmează să fie înăsprită Bucureşti, 14 feb /Agerpres/ - Autorităţile române iau în calcul înăsprirea legii privind regimul substanţelor halucinogene. În prezent, există un act normativ care interzice comercializarea acestor produse, dar el se referă la numai la 43 de substanţe.
Boc: Arafat este bine-venit să revină în MS sau să lucreze la noua lege a Sănătăţii, dacă va dori Premierul Emil Boc a declarat, luni, că fostul subsecretar de stat Raed Arafat este bine-venit să revină în Ministerul Sănătăţii sau să lucreze la noul proiect al legii Sănătăţii, dacă va dori acest lucru.
Proiect guvernamental care va fi trimis Parlamentului: Până la 20 de ani de închisoare pentru traficul de etnobotanice Traficanţii de substanţe etnobotanice cu efecte asemănătoare celor ale drogurilor vor fi pedepsiţi cu până la 20 de ani de închisoare, dacă produsele vândute de cel în cauză provoacă moartea unui consumator, potrivit unui proiect de lege adoptat, miercuri, de Guvern.