Cele mai citite
 


Michelle Obama lansează o campanie naţională de combatere a obezităţii infantile
miercuri, 10 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii (SUA), Michelle Obama, a lansat marţi o campanie naţională de luptă împotriva obezităţii infantile, un flagel perceput ca una dintre principalele ameninţări la adresa sănătăţii publice, relatează AFP.
'Lansăm o campanie naţională intitulată: 'Să ne mişcăm!'', a declarat marţi Michelle Obama pe postul de televiziune ABC. 'Vrem să eliminăm această problemă a obezităţii infantile într-o generaţie', a adăugat ea.

'Un copil din trei este supraponderal sau obez şi cheltuim 150 de miliarde pe an pentru a trata maladii legate de obezitate, deci ştim că este o problemă şi că miza este importantă', a mai spus Michelle Obama.

Prima Doamnă a SUA s-a alăturat dimineaţă soţului ei, preşedintele Barack Obama, în Biroul Oval al Casei Albe, unde acesta a semnat actul de lansare a 'planului de acţiune împotriva obezităţii', înconjurat de principalii săi consilieri.

Planul prevede 'asigurarea unei coordonări optime' între agenţiile guvernului federal pentru combaterea obezităţii.

Prima Doamnă a SUA, care a deţinut funcţia de vicepreşedinte a unui spital din Chicago (Illinois, nord) înainte de alegerea lui Barack Obama, şi-a consacrat deja primul an la Casa Albă demersului de a atrage atenţia asupra chestiunii obezităţii.

Ea a plantat o grădină de legume pe peluza Casei Albe şi participă la activităţi sportive împreună cu şcolarii americane, demonstrând public talente nebănuite la învârtirea cercului în jurul taliei, aşa-numitul 'hula-hoop'.

Michelle Obama a subliniat că a insistat pe lângă fiicele sale Sasha şi Malia asupra beneficiului exerciţiului fizic.

'Fetele mele trebuie să se ridice şi să se mişte. Nu pot sta aşezate în faţa televizorului. Le îndemn să facă sport pentru că vreau ca ele să ştie ce înseamnă să iei parte la o competiţie, să câştigi, să alergi şi să transpiri', a mai spus Prima Doamnă.

Circa 32% dintre copiii şi adolescenţii americani sunt supraponderali sau obezi, conform ultimelor statistici. Aproape 20% din copiii cu vârste între 6 şi 11 ani şi 18% din cei din segmentul de vârstă 12-19 ani sunt obezi. Copiii supraponderali riscă să devină obezi la maturitate şi sunt predispuşi la probleme cu colesterolul sau la diabet.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Casa Albă dă asigurări că Barack Obama nu a fumat de nouă luni Purtătorul de cuvânt al lui Barack Obama a afirmat joi că preşedintele Statelor Unite ale Americii (SUA) nu a fumat de nouă luni, dar a recunoscut că renunţarea la ţigări constituie o 'luptă', dat fiind stresul la care este supus liderul american, relatează AFP.
Barack Obama a autorizat trimiterea de rezervişti în Africa de Vest pentru a participa la lupta împotriva Ebola Preşedintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Barack Obama, a autorizat joi Pentagonul să trimită rezervişti în Africa de Vest pentru a lupta împotriva epidemiei de Ebola participând la crearea unei infrastructuri logistice necesare, relatează AFP.
Casa Albă propune un miliard de dolari pentru lupta împotriva cancerului Casa Albă a propus luni alocarea unui buget de un miliard de dolari pentru finanţarea unei noi iniţiative lansate recent de preşedintele american, Barack Obama, pentru eliminarea cancerului, relatează AFP.
Soţii Obama, o viaţă în lumina reflectoarelor Ca o mireasă în ziua nunţii, Michelle Obama ştia că toate privirile vor fi aţintite asupra ei în seara învestiturii. Incomodă iniţial în faţa privirilor scrutătoare ale publicului, pe care munca soţului le atrăgea asupra lui şi a familiei sale, prima doamnă a SUA s-a simţit treptat tot mai dezinvolt...
Barack Obama: Ar mai putea apărea cazuri de Ebola în SUA până la eradicarea epidemiei în Africa de Vest Preşedintele american Barack Obama a declarat miercuri că ar mai putea fi semnalate cazuri individuale de Ebola în SUA până la eradicarea epidemiei din ţările din Africa de Vest, transmite Reuters.
SUA: Obama anunţă o luptă pentru eradicarea cancerului şi îl însărcinează cu această misiune pe vicepreşedintele Joe Biden Preşedintele american Barack Obama a lansat marţi ofensiva pentru 'eradicarea' cancerului în SUA, o luptă comparată cu o 'nouă cucerire a Lunii', şi l-a însărcinat cu această misiune pe vicepreşedintele Joe Biden, al cărui fiu a murit de un cancer la creier, relatează AFP.