Cele mai citite
 


Sandu: În maxim 3 săptămâni vom avea un program coerent de informatizare în spitale
miercuri, 10 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 9 feb /Agerpres/ - Programul privind sistemul eCard destinat domeniului sănătăţii, ar putea fi prezentat în maxim trei săptămâni, ca o continuare a sistemului ePrescription, implementat anul trecut, a declarat marţi, la postul public de radio, ministrul comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Gabriel Sandu.

'Anul acesta pregătim continuarea sistemului ePrescription, prin sistemul eCard. Prin sistemul acestor carduri în primul rând te identifici în orice sistem - nu mai avem nevoie de niciun alt sistem de identificare - şi în al doilea rând, de la origini până în prezent, ştii clar de câte ori ai fost la spital, care e starea sănătăţii tale, câte tratamente ai făcut, ce urmează să constituie baza de date pentru analiza care ţi se face oriunde te duci. Din punctul meu de vedere, la ora actuală sistemul de sănătate are nevoie de aceste două programe (n.r ePrescription şi eCard) ca de aer. Am avut o discuţie cu domnul ministru Cseke (n.r Attila Cseke, ministrul Sănătăţii) şi cred eu că în maxim două-trei săptămâni o să prezentăm un program coerent, pentru că la ora actu ală avem şi o bază. Deja am un număr de 20 de spitale care vor primi finanţare în maxim 20 de zile, toate pentru a-şi realiza partea de informatizare', a explicat Sandu.
Acesta a reamintit că, în urmă cu cinci luni, a fost semnat un contract de 77 de milioane de lei pentru programul ePrescription, în cadrul căruia, în toată reţeaua de spitale din România, se va introduce un sistem de urmărire on-line, datorită căruia se şti clar care este situaţia funcţionării acelui spital, începând de la intrarea medicamentului până la ieşire, numărul de pacienţi etc.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Ministrul Sănătăţii: Trebuie reduse poverile financiare care apasă sistemul de sănătate Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a afirmat la Bucharest Forum / Keystone Projects, organizat de Institutul Aspen România, că trebuie reduse poverile financiare care apasă sistemul de sănătate şi să fie stimulată crearea de centre sanitare.
Protocol pentru informatizarea sistemului de sănătate Bucureşti, 19 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, dr. Ion Bazac, şi ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Gabriel Sandu, au semnat, joi, primul contract de finanţare în domeniul e-sănătăţii.
Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010 (retrospectivă) Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010, fondurile alocate nu au fost suficiente, ceea ce a dus la situaţia ca pacienţii spitalelor să fie nevoiţi să-şi cumpere singuri, de multe ori, medicamentele, dar a înregistrat şi un număr insuficient de cadre medicale, din cauza blocării posturilor din...
INTERVIU Bănicioiu: Sănătatea nu are o problemă de finanţare, esenţa este modul cum administrăm fondurile Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, vorbeşte într-un interviu acordat AGERPRES despre consiliile etice din spitale, despre lista de medicamente gratuite şi compensate, dar şi despre faptul că sistemul de sănătate nu are o problemă de finanţare, ci important este modul în care sunt administrate fondurile...
Dîncu: Ministrul Sănătăţii are un mandat total, de a căuta şi a debloca problemele din sistem Noul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, are un mandat total şi trebuie să caute şi să deblocheze problemele din sistem, a declarat joi vicepremierul Vasile Dîncu.