Cele mai citite
 


Prof.dr. C. Dumitrache: Alimentaţia fast-food este o problemă delicată
joi, 11 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Ce mancam?, Mancam sanatos
 

Alimentaţia de tip fast-food este o problemă foarte delicată, a declarat, pentru AGERPRES, prof. dr Constantin Dumitrache de la Institutul de Endocrinologie 'C. I. Parhon'.

'Aceasta a apărut ca o necesitate şi nu putem contesta acest lucru. Programul de lucru începe dimineaţa la ora nouă şi se termină seara la cinci-şase.Copii mănâncă pe unde se poate. Dar câţi îşi permit să meargă în locuri unde se mănâncă sănătos? Doar 10%-15%, restul de 80% mănâncă la fast food, pentru că este mai ieftin. Ştiu că este o mâncare sărată, îndulcită, congelată cu grăsime. Dar ce pui în loc? Când se vor face cantine pentru elevi, pentru salariaţi, lucrurile vor fi rezolvate. Nu au rezolvat problema nici americanii. Până nu se va rezolva problema mâncării sănătoase, a mişcării, lucrurile nu au soluţie. În magazinele cu produse bio, preţurile sunt prohibitive', a comentat specialistul.


Totodată, problema nu se pune doar în termenul a 'ce se mănâncă', ci şi 'cât se mănâncă', a subliniat medicul, adăugând şi că dincolo de regimul alimentar, pentru o viaţa sănătoasă cea mai importantă este mişcarea.
'Înainte de '89, oamenii munceau şi consumau 3.000 de calorii, iar acum stând pe scaun ei consumă 1.000 -1.200 de calorii, însă au aceleaşi obiceiuri alimentare. Scăderea în greutate nu este numai o măsură personală, ci este o măsură socială', a mai spus prof. dr. C Dumitrache.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Stresul si Alimentatia Societatea moderna ne ofera foarte multe avantaje, lucruri de care nu ne putem lipsi, insa tot ea ne ofera foarte multe surse de stres, care mai devreme sau mai tarziu isi vor arata efectele negative, transformandu-ne in "persoane stresate".
Liceenii din sectorul 1 învaţă să mănânce sănătos printr-o campanie privind alimentaţia corectă Liceenii din sectorul 1 învaţă să mănânce sănătos printr-o campanie privind alimentaţia corectă derulată de primăria acestei zone administrative împreună cu Asociaţia Green Gate.
Campanie educaţională privind alimentaţia sănătoasă, derulată de Primăria sectorului 1 şi Asociaţia Green Gate Primăria sectorului 1 împreună cu Asociaţia Green Gate derulează până la sfârşitul lunii octombrie în toate şcolile generale din sector campania social-educaţională "Trăieşte sănătos, mănâncă inteligent!", prin care elevii învaţă cum să se ferească de produsele de tip "fast-food" şi "junk-food".
Alimentatia in diabetul zaharat de tip 1 (insulino-dependent) Diabetul zaharat este boala care se manifesta prin hiperglicemie, adica prin cresterea concentratiei de zahar din sange peste limita normala. Diabetul zaharat de tip 1 (insulinodependent) se caracterizeaza prin incapacitatea bolnavului de a supravietui fara injectarea unei doze zilnice de insulina...
Alimentaţia sănătoasă - Calculul necesarului caloric zilnic Organismele vii se află în strânsă dependenţă de mediul înconjurător. Între organism şi mediu există un schimb continuu de materie, energie şi informaţie, schimb care se află la baza desfăşurării tuturor proceselor biologice. Factorii de mediu esenţiali implicaţi în aceste procese sunt aerul, apa şi...
Alimentatia si bolile metabolice Alimentatia reprezinta unul dintre principalii factori de sanogeneza. Deoarece modificarile in alimentatie pot determina modificari in schimburile metabolice care concura la mentinerea echilibrului nutritional, masurile dietetice reprezinta mijlocul prin care pot fi contracarate unele...