Cele mai citite
 


Gheorghe Mencinicopschi: Trebuie să ne reobişnuim să mâncăm în familie
joi, 11 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Directorul Institutului de Cercetări Alimentare, prof. dr. chimist Gheorghe Mencinicopschi, subliniază importanţa alimentelor ecologice pentru sănătate, fiind de părere că trebuie să ne reobişnuim să mâncăm mai mult acasă, în familie.
După cum a declarat specialistul pentru AGERPRES, nici alimentele ecologice nu sunt sută la sută sănătoase, întrucât conţin ingrediente care nu sunt verificate şi 46 de e-uri acceptate, gătitul acasă fiind, în concluzie, cel mai sănătos.
În plus, o problemă o constituie şi marile lanţuri de hipermarketuri, care comercializează produse cu valabilitate cât mai mare, dar care nu sunt sănătoase, a arătat specialistul. El a adăugat că nu ceea ce este mai ieftin este sănătos, în timp, astfel de produse afectând sănătatea.
În opinia lui Mencinicopschi, produsele ecologice nu ar trebui să aibă preţuri foarte mari în România, ci la fel ca în alte ţări europene, unde sunt mai scumpe decât alte produse cu 10-20%.
Specialistul mai atrage atenţia că sănătatea este afectată şi de calitatea mediului, de stres şi de lipsa de mişcare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof. Mencinicopschi atrage atenţia asupra dietelor pentru slăbit Prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare Bucureşti, a subliniat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că dietele pentru slăbit trebuie urmate cu mare atenţie.
Gh. Mencinicopschi: Genetica omului spune că suntem ceea ce mâncăm Un regulament al Uniunii Europene este obligatoriu şi pe teritoriul României, a declarat, vineri, pentru AGERPRES prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.
Daciana Sârbu (PSD): Sănătatea începe cu produsele bio Europarlamentarul PSD, Daciana Sârbu, a susţinut vineri, în cadrul conferinţei 'Hrană deşteaptă pentru copii sănătoşi', organizată de Asociaţia Şcoala pentru Sănătate şi Bio România, că sănătatea începe cu produsele bio.
Prima carte de gastronomie nutriţională, realizată de prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi Pornind de la realitatea potrivit căreia "românii gătesc româneşte", directorul Institutului de Cercetări Alimentare, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, a realizat prima carte menită să interpreteze şi să rescrie reţetele tradiţionale într-o variantă modernă, axată pe principii nutriţionale.
Mencinicopschi: Copilul învaţă prin a imita, mediul familial - foarte important în privinţa obiceiurilor alimentare Copiii învaţă prin a imita, de aceea este foarte important mediul familial şi din punctul de vedere al obiceiurilor alimentare, a subliniat joi prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, la dezbaterea "Educaţia alimentară a copiilor şi a tinerilor în era fast-food-ului".
Reglementări privind comunicarea despre beneficiile alimentelor Opţiunea pentru o alimentaţie sănătoasă înseamnă să includem în mesele zilei alimentele care acoperă nevoile organismului şi nu conţin în exces factori alimentări 'de risc', precum alcoolul, sarea, zaharurile sau grăsimile saturate.