Cele mai citite
 


Timiş: Vaccinul anti TBC pentru bebeluşi, epuizat
joi, 11 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Nou-născuţii din Timiş nu mai pot fi vaccinaţi împotriva tuberculozei până în luna aprilie deoarece stocurile de vaccin BCG s-au epuizat.
Dr. Oana Damaschin, purtător de cuvânt al Maternităţii 'Dr. Dumitru Popescu' din Timişoara, a declarat miercuri că bebeluşii nu sunt în pericol, deoarece vaccinul se poate administra până la vârsta de zece luni, deşi uzanţele sunt de a se face vaccinul în primele zile de la naştere, pentru a preveni contaminarea cu bacilul Koch.
'Stocurile de vaccin s-au epuizat luni. Nu se mai vaccinează niciun copil şi aşteptăm noi indicaţii', a spus dr. Damaschin.
În absenţa vaccinului, singura profilaxie rămâne izolarea bebeluşilor de persoanele bolnave sau cu potenţial contagios, până ce vor primi BCG-ul.
Autoritatea de Sănătate Publică Timiş a anunţat Ministerul despre problema ivită şi aşteaptă rezolvarea situaţiei pentru luna aprilie, când Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare 'Cantacuzino' - producătorul vaccinului anti TBC - va pune în funcţiune noua linie tehnologică pentru reluarea producţiei.
Potrivit statisticilor, în cele două maternităţi din Timişoara se nasc, zilnic, chiar şi câte zece copii, în timp ce rata contaminării cu bacilul Koch, în România, este de 7 persoane pe zi. Tuberculoza se răspândeşte foarte rapid, deoarece, în timpul unei tuse sau al unui strănut, contagiosul TBC eliberează aproximativ 40.000 de picături care conţin bacilul Koch.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Începe vaccinarea anti TBC a bebeluşilor Peste 1.200 de bebeluşi, născuţi în ultimele cinci luni în Timiş şi care nu au fost imunizaţi anti TBC, din cauza lipsei vaccinului BCG, vor fi vaccinaţi, în această lună.
Timiş: Vaccinul pediatric antihepatita B a ajuns în maternităţi Farmacia Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş a primit 1.800 de doze cu vaccin pediatric antihepatită B, acesta fiind necesarul achiziţionat de Ministerul Sănătăţii pentru restul anului 2014.
Timiş: Vaccinurile antituberculoză şi antihepatic B, aşteptate în maternităţi Medicii neonatologi din Timişoara aşteaptă vaccinurile antituberculos şi antihepatitei B, fiind înregistraţi aproape cinci sute de bebeluşi născuţi în cele două maternităţi din oraş în ultima perioadă şi care au fost externaţi fără a li se face această imunizare.
Timiş: Screening neonatal în maternităţi, pentru depistarea a 55 de boli congenitale Nou-născuţii care se vor naşte în maternităţile din Timişoara, începând din luna august, vor beneficia de un screening gratuit pentru descoperirea unor eventuale boli congenitale ce i-ar putea transforma, ulterior, în persoane cu handicap, dacă nu sunt trataţi corespunzător încă din primele zile de la...
Timiş: Screeninguri neonatale gratuite, timp de o săptămână, în maternităţile timişorene Nou-născuţii din cele două maternităţi timişorene vor beneficia de screening neonatal gratuit, timp de o săptămână, ca urmare a campaniei 'Da, reuşim', iniţiată de deputatul social-democrat Sorin Grindeanu.
Timiş: Incubator pentru prematuri, la maternitatea Spitalului Municipal Secţia de neonatologie a Maternităţii Spitalului Universitar Municipal de Urgenţă Timişoara a primit, miercuri, de la organizaţia ''Salvaţi copiii!'', un incubator de 10 mii de euro, care le va salva viaţa micuţilor ce se nasc prematur sau cu probleme cardio-respiratorii.