Cele mai citite
 


Comunitatea internaţională ar putea furniza izotopi medicali Iranului
joi, 11 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comunitatea internaţională este pregătită să discute cu Iranul posibilitatea furnizării de izotopi medicali pentru reactorul nuclear de cercetare, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, Philip Crowley, informează AFP.
'Ne-am făcut cunoscută voinţa de a colabora cu ei în domeniul importului de izotopi medicali dacă aceasta este adevărata lor preocupare', a asigurat Philip Crowley în cursul unei conferinţe de presă.

'Alternative clare sunt disponibile pentru Iran dacă preocuparea acestuia este într-adevăr de a continua exploatarea reactorului de cercetare de la Teheran pentru a produce izotopi medicali importanţi pentru populaţia iraniană'. Izotopii medicali sunt utilizaţi în descoperirea cancerului, menţionează AFP.

Iranul, care a respins o ofertă de îmbogăţire a uraniului în străinătate, a început marţi să producă uraniu înalt îmbogăţit în pofida presiunilor internaţionale, declarându-se pregătit să înceteze acest proces dacă obţine combustibil nuclear de la marile puteri.

Această decizie a fost luată, potrivit Teheranului, din cauza blocajului discuţiilor cu cei şase (SUA, Rusia, China, Franţa, Marea Britanie, Germania) privind furnizarea de combustibil îmbogăţit în proporţie de 20% necesar, potrivit Iranului, pentru un reactor de cercetare medicală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
CERCETARE INFORMALA: CE FAC ROMANII CAND AU O PROBLEMA DE SANATATE Intermedicas Worldwide, prima clinica din Romania specializata in second opinion medical si brokeraj de medici, impreuna cu bloggerul Cristian China Birta si Kooperativa 2.0, a realizat o cercetare informala cu tema ‚ Ce fac romanii cand au o problema medicala’.
Marile companii farmaceutice trebuie să se extindă pe pieţele emergente, potrivit unui studiu Principalii producători de medicamente trebuie să acţioneze rapid pentru a se adapta noii ordini mondiale în care unele dintre pieţele emergente par hotărâte să detroneze unele dintre pieţele naţionale în ceea ce priveşte vânzarea de produse farmaceutice, avertizează un raport dat publicităţii marţi...
Alexandru Cristian Ştrenc (OSIM):Invenţiile româneşti au premii internaţionale, deşi cercetarea este cronic subfinanţată (interviu) Invenţiile româneşti au primit recunoaştere pe plan internaţional, dar România nu poate concura cu marile puteri tehnologice pentru că îi lipseşte baza, iar cercetarea ştiinţifică şi cea tehnologică sunt în suferinţă, printre altele, fiind cronic subfinanţate.
Irinel Popescu: Îmi doresc ca în medicina românească să se facă mai multă cercetare fundamentală Profesorul Irinel Popescu, realizatorul primului transplant hepatic din România, îşi aniversează vineri ziua de naştere.
Cercetătoarele Emmanuelle Charpentier şi Jennifer Doudna, printre laureatele Premiului L'Oreal-UNESCO Cercetătoarele Emmanuelle Charpentier (Franţa) şi Jennifer Doudna (SUA), implicate într-un proiect comun de cercetare ştiinţifică, sunt două dintre cele cinci laureate ale "Premiului pentru femeile din ştiinţă" pe 2016, au anunţat vineri Fundaţia L'Oréal şi UNESCO, care acordă această recompensă, relatează...