Cele mai citite
 


Guvernul interzice 36 de substanţe şi plante etnobotanice, pe care le asimilează drogurilor
joi, 11 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul a decis în şedinţa de miercuri interzicerea a 36 de substanţe şi plante, care vor fi asimilate drogurilor.
'Propunem includerea în legea 143/2000, în anexa la substanţe interzise, un număr de 36 de substanţe şi plante - 27 de substanţe şi 9 plante - pentru a fi interzise şi asimilate drogurilor. Comercializarea, vânzarea, deţinerea acestora va fi sancţionată conform prevederilor legale', a detaliat ministrul Sănătaţii, Cseke Attila.
Din momentul intrării în vigoare a legii, vânzarea este interzisă şi se pedepseşte conform legii.
Pentru stocurile deţinute la momentul intrării în vigoare a legii, Ministerul Sănătăţii a propus un termen tranzitoriu, astfel încât substanţele să fie distruse conform prevederilor legale.
Premierul Emil Boc a amintit că Parlamentul a adoptat, marţi, un act normativ în acest sens şi a precizat că proiectul propus de Ministerul Sănătăţii vine în completarea acestuia şi nu-l exclude.
De asemenea, Guvernul a aprobat modificarea legii 339/2005, pentru a da posibilitatea laboratoarelor poliţiei de a efectua un control al acestor substanţe şi plante şi de a deţine mici cantităţi în ele, astfel încât să poată compara ceea ce controlează cu ceea ce este interzis. Totodată, unele dintre aceste substanţe sunt utilizate în scopuri medicale.
Atât vicepremierul Marko Bela, cât şi ministrul Apărării Naţionale Gabriel Oprea au apreciat actul normativ ca fiind necesar, considerând că va determina scăderea cazurilor de mortalitate şi de infracţiune în acest domeniu.
Premierul Emil Boc i-a solicitat vineri, 5 februarie, ministrului Sănătăţii să finalizeze în regim de urgenţă, până la şedinţa de Guvern de miercuri, actul normativ privind interzicerea consumului de plante halucinogene, având în vedere consecinţele consumării acestora.
Premierul a spus că Ministerul Sănătăţii şi Ministerul de Interne trebuie să analizeze foarte serios problema drogurilor, atât a celor clasice, cât şi a noilor plante halucinogene, fiind de părere că drogurile devin în Capitală 'un fenomen care pare să fi scăpat de sub control'.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a precizat că un grup de lucru a lucrat pentru finalizarea actului normativ.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii: Proiectul privind interzicerea plantelor halucinogene va fi prezentat miercuri Un proiect de act normativ privind interzicerea de substanţe şi plante ce se vând actualmente în aşa numitele 'magazine de vise', dar care au efecte halucinogene şi dau dependenţă, va fi prezentat de către Ministerul Sănătăţii în şedinţa de Guvern de miercuri, a anunţat sâmbătă ministrul Cseke Attila...
Premierul cere finalizarea urgentă a actulului normativ privind interzicerea plantelor halucinogene Bucureşti, 5 feb /Agerpres/ - Premierul Emil Boc i-a solicitat, vineri, ministrului Sănătăţii, să finalizeze în regim de urgenţă, până la şedinţa de Guvern de săptămână viitoare, actul normativ privind interzicerea consumului de plante halucinogene, având în vedere consecinţele consumării acestora.
Vâlcea: Adolescent intoxicat cu plante etnobotanice Consumul de plante etnobotanice a mai făcut o victimă în Râmnicu Vâlcea, un adolescent de 17 de ani, potrivit declaraţiei Simonei Dumitrică, purtător de cuvânt IPJ Vâlcea.
Emil Boc: Guvernul va decide miercuri asupra actului normativ privind etnobotanicele Guvernul va dezbate, în şedinţa de miercuri, un proiect de act normativ pentru combaterea comercializării şi consumului de plante etnobotanice, a anunţat, marţi, primul-ministru Emil Boc.
Cristian Irimie: Ordonanţa privind interzicerea plantelor halucinogene, la avizare Actul normativ privind interzicerea consumului de plante halucinogene va fi prezentat cel mai probabil în şedinţa de guvern de miercuri, potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Cristian-Anton Irimie.
Cseke Attila acuză iniţiatorii moţiunii pe tema etnobotanicelor că politizează un fenomen preocupant pentru toată lumea Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acuzat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple "Un flagel naţional - plantele etnobotanice", iniţiatorii acesteia - PSD şi PNL - că politizează un fenomen care ar trebui să preocupe pe "toată lumea" şi că fenomenul legat de consumul de...