Cele mai citite
 


Vâlcea: Adolescent intoxicat cu plante etnobotanice
joi, 11 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consumul de plante etnobotanice a mai făcut o victimă în Râmnicu Vâlcea, un adolescent de 17 de ani, potrivit declaraţiei Simonei Dumitrică, purtător de cuvânt IPJ Vâlcea.
'Avem un nou caz internat marţi seara la secţie pediatrie a Spitalului Judeţean Vâlcea. Este vorba de un minor, Ion D., de 17 ani, din Râmnicu Vâlcea, care a fost diagnosticat cu intoxicaţie cu plante etnobotanice. În prezent starea sănătăţii pacientului s-a ameliorat, dar este în continuare sub supraveghere medicală', a precizat, purtătorul de cuvânt IPJ Vâlcea.
De la începutul acestui an, 5 pacienţi au fost internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă, fiind diagnosticaţi cu intoxicaţii cauzate de consumul plantelor etnobotanice.
Prefectul de Vâlcea, Petre Ungureanu, a suspendat printr-un ordin activitatea a cinci magazine care comercializau în municipiul Râmnicu Vâlcea acest tip de marfă.
Guvernul a decis în şedinţa de miercuri interzicerea a 36 de substanţe şi plante, care vor fi asimilate drogurilor.
'Propunem includerea în legea 143/2000, în anexa la substanţe interzise, un număr de 36 de substanţe şi plante - 27 de substanţe şi 9 plante - pentru a fi interzise şi asimilate drogurilor. Comercializarea, vânzarea, deţinerea acestora va fi sancţionată conform prevederilor legale', a detaliat ministrul Sănătaţii, Cseke Attila.
Din momentul intrării în vigoare a legii, vânzarea este interzisă şi se pedepseşte conform legii.
Pentru stocurile deţinute la momentul intrării în vigoare a legii, Ministerul Sănătăţii a propus un termen tranzitoriu, astfel încât substanţele să fie distruse conform prevederilor legale.
Premierul Emil Boc a amintit că Parlamentul a adoptat, marţi, un act normativ în acest sens şi a precizat că proiectul propus de Ministerul Sănătăţii vine în completarea acestuia şi nu-l exclude.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Guvernul interzice 36 de substanţe şi plante etnobotanice, pe care le asimilează drogurilor Guvernul a decis în şedinţa de miercuri interzicerea a 36 de substanţe şi plante, care vor fi asimilate drogurilor.
Vâlcea: Ultimele două magazine care comercializau produse etnobotanice din Râmnicu Vâlcea, închise de CJPC Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) a luat decizia de a închide ultimele două magazine care comercializau etnobotanice în Râmnicu Vâlcea, a declarat marţi pentru AGERPRES comisarul şef al instituţiei, Laura Dinţoi.
Ministrul Sănătăţii: Proiectul privind interzicerea plantelor halucinogene va fi prezentat miercuri Un proiect de act normativ privind interzicerea de substanţe şi plante ce se vând actualmente în aşa numitele 'magazine de vise', dar care au efecte halucinogene şi dau dependenţă, va fi prezentat de către Ministerul Sănătăţii în şedinţa de Guvern de miercuri, a anunţat sâmbătă ministrul Cseke Attila...
În judeţul Vâlcea nu mai există magazine de etnobotanice, anunţă IPJ IPJ Vâlcea a remis miercuri un comunicat de presă prin care anunţă că pe raza judeţului nu mai sunt înregistrate societăţi comerciale care să comercializeze produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că sunt produse autorizate potrivit legii.
Emil Boc: Guvernul va decide miercuri asupra actului normativ privind etnobotanicele Guvernul va dezbate, în şedinţa de miercuri, un proiect de act normativ pentru combaterea comercializării şi consumului de plante etnobotanice, a anunţat, marţi, primul-ministru Emil Boc.
Iaşi: Intoxicaţi cu etnobotanice la un concert Mai mulţi studenţi din Iaşi au ajuns, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan', după ce s-au intoxicat cu plante etnobotanice inhalate în timpul unui concert.