Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Un nou caz de gripă pandemică
joi, 11 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O femeie de 35 de ani din mediul rural este cea de-a cincea persoană din judeţul Bistriţa-Năsăud diagnosticată cu gripă nouă, însă pacienta a fost externată înainte ca Institutul Cantacuzino să confirme prezenţa virusului A/H1N1 în acest caz.
Şeful Autorităţii de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud (ASP BN), Anca Andriţoiu, a declarat, miercuri, că femeia a fost internată în data de 4 februarie la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bistriţa, însă a fost externată după două zile pentru că boala s-a manifestat într-o formă uşoară.
În ultima săptămână, în judeţ au fost confirmate şi zece cazuri de gripă sezonieră, toate soldate cu internări în spital, la care s-au adăugat 169 de pneumonii şi 1.705 de infecţii respiratorii.
Potrivit adjunctului ASP BN, Doina Petri, din cele 30.350 de doze de vaccin pandemic sosite în judeţ au fost folosite până acum 20.594. Cele patru centre de vaccinare deschise în judeţ nu mai funcţionează de la începutul acestei luni, deoarece nu au mai existat solicitări.
În judeţul Bistriţa-Năsăud au fost confirmate, până acum, cinci cazuri de gripă nouă, dintre care unul a dus la decesul unui tânăr de 30 de ani, întors din Spania pentru a petrece sărbătorile de iarnă cu familia. Printre pacienţi s-au numărat şi două femei însărcinate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Gravidă diagnosticată cu gripă nouă O tânără de 25 de ani din municipiul Bistriţa, însărcinată în luna a patra, a fost diagnosticată cu gripă nouă, aceasta fiind externată cu o zi înainte ca Institutul Cantacuzino să confirme prezenţa virusului A/H1N1 în acest caz.
Bistriţa-Năsăud: Femeie însărcinată, diagnosticată cu gripă nouă Bistriţa, 29 ian /Agerpres/ - O tânără de 26 de ani din localitatea Şieu Odorhei, judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost diagnosticată, în ultimele 24 de ore, cu gripă nouă, acesta fiind al patrulea caz de infectare cu virusul A/H1N1 din judeţ.
Bistriţa-Năsăud: Încă un caz de gripă şi un deces din cauza unei pneumonii, în ultima săptămână O femeie de 63 de ani din judeţul Maramureş, care venise într-o vizită în Bistriţa, a murit la spital după ce s-a îmbolnăvit de pneumonie, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Doina Petri.
Bistriţa-Năsăud: Un alt caz de gripă nouă şi restricţionări în spital din cauza virozelor Bistriţa, 23 feb /Agerpres/ - O femeie de 32 de ani este cel de-al cincilea caz de gripă AH1N1 confirmat de la începutul acestui an în judeţul Bistriţa-Năsăud, potrivit datelor comunicate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), iar în Spitalul Judeţean de urgenţă Bistriţa accesul vizitatorilor a fost...
Bistriţa-Năsăud: Alte 10.000 de vaccinuri anti A/H1N1, solicitate Alte 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei noi vor fi aduse în judeţul Bistriţa-Năsăud în cursul serii de marţi, la solicitarea Autorităţii de Sănătate Publică (ASP), urmând ca de miercuri să înceapă vaccinarea populaţiei în cele patru centre deschise în oraşele Bistriţa, Năsăud şi Beclean.
Bistriţa-Năsăud: Spitalul Judeţean de Urgenţă susţine că nu mai foloseşte de un an produsele Hexi Pharma în sălile de operaţie Spitalul de Urgenţă Judeţean din Bistriţa nu mai foloseşte produsele Hexi Phrama în sălile de operaţie de un an, motiv pentru care în prezent nu este nevoie de o reprogramare a intervenţiilor chirurgicale, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, dr. Mihaela Mastan.