Cele mai citite
 


Afecţiunile parodontale sunt mai frecvente la populaţia adultă
joi, 11 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Afecţiunile gingivo-parodontale se manifestă în România cu precădere la populaţia adultă, dar se întâlnesc şi la copii şi adolescenţi, în strânsă legătură cu o igienă orală defectuoasă.
Potrivit conf. dr. Anca Silvia Dumitriu, şefa Catedrei de parodontologie a Facultăţii de Stomatologie din Bucureşti, 'o mare parte a populaţiei din România încă nu practatică un ritual corect de igienă orală, ceea ce explică şi numărul mare de afecţiuni cronice'
În consecinţă, populaţia trebuie să conştientizeze importanţa mijloacelor de prevenţie corespunzătoare, în condiţiile în care în gura noastră coabitează peste 400 de specii de bacterii. O mare parte dintre acestea cauzează aparţia cariilor şi a altor probleme de sănătate orală precum respiraţia urât mirositoare, gingivita, parodontitele, până la pierderea dinţilor.
'Dinţii reprezintă doar o parte din cavitatea bucală, prin urmare igiena orală necesită mijloace suplimentare de curăţare faţă de simplu periaj şi folosirea aţei dentare. Apa de gură antiseptică, Listerine, pătrunde în zone greu accesibile acţionând asupra întregii cavităţi bucale şi la nivelul mucoaselor', a explicat conf.dr. Anca Silvia Dumitriu.
Ea a adăugat că o igienă corectă înseamnă periajul de două ori pe zi - dimineaţa şi seara, cel de seară fiind foarte important, periaj care trebuie să dureze două minute şi să se facă pe verticală fără să se perieze prea puternic pentru a nu răni gingia, dinspre gingie spre dinte.
Medicul a explicat că placa bacteriană reprezintă o aglomerare de microbi care se adună pe dinte, lucrări protetice, aparate ortodentice, putând duce la afecţiuni, unele grave.
Sănătatea bucală afectează şi sănătatea în general, a precizat specialistul, amintind bolile cardiovasculare, metabolice şi în mod special diabetul.
Dr. Silvia Dumitriu recomandă ca părinţii să înceapă educaţia copiilor încă de la apariţia primului dinte şi să-i înveţe să facă mişcările de periaj şi să-şi păstreze o igienă bucală.
În ceea ce priveşte apa pentru gură, medicul a spus că se utiliează în completare, întâi periajul, apoi aţa dentară şi la final apa de gură, pentru că prin periaj doar 25% din cavitatea bucală este curăţată. Dacă este folosită de două ori pe zi timp de 30 de secunde, apa de gură Listerine ar distruge majoritatea bacteriilor care formează placa dentară şi previne apariţia acesteia.
'Având la bază o combinaţie unică de patru uleiuri - eucaliptol, saclicilat de metil, timol şi mentol, determină acţiunea antibacteriană şi reduce placa bacteriană cu până la 56% faţă de simplul periaj. Aceasta contribuie la păstrarea echilibrului florei cavităţii bucale şi este adecvat pentru întrebuinţarea pe termen lung', a spus medicul, adăugând că nu schimbă colorarea dinţilor şi nu sunt cunoscute reacţii secundare.
'Studiile recente arată că afecţiunile gingivale ar putea fi direct corelate cu afecţiuni grave precum diabetul, bolile cardiovasculare sau chiar cunoaşterea prematură. Igiena orală adecvată a devenit un subiect central de agendă publică în mai toate ţările lumii, iar Listerine, certificat de peste 150 de studii clinice, îşi asumă un rol cheie în prevenţie şi ca adjuvant, dar şi în educarea publicului consumator', a arătat şi Lucian Potec, manager pentru România al companiei producătoare.
Apa de gură este disponibilă începând din acest an nu numai în farmacii, ci şi în lanţurile de magazine la un preţ recomandat de 19 RON.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ce boli riscam daca nu tratam afectiunile dentare Orice infectie reprezinta un motiv de alarma, mai ales atunci cand aceasta are loc in cavitatea orala, de unde bacteriile si toxinele se pot raspandi cu usurinta prin vasele de sange in intregul organism. In ultimii ani numeroase studii stiintifice au demonstrat legatura dintre infectiile orale...
Tu esti predispus la afectiuni gingivale? Afectiunile gingivale afecteaza in fiecare an milioane de oameni din intreaga lume. Acestea reprezinta problema numarul 1 in igiena orala. Conform unui studiu aproximativ 80-85% dintre persoane risca sa faca o forma de boala parodontala cu evolutie cronica, 10% din populatie nu face nici un fel...
Tot ce trebuie sa stii despre gingivita si bolile paradontale Parodontita, denumita si boala gingiilor sau boala parodontala, incepe prin dezvoltarea bacteriilor in gura si poate ajunge la un stadiu in care, daca nu este tratata corespunzator, se pot pierde dinii din cauza distrugerii tesutului din jurul acestora. Dr. Andra Custura, medic stomatolog in...
GLAXOSMITHKLINE (GSK) CONSUMER HEALTHCARE ROMÂNIA ȘI WRIGLEY ROMÂNIA AU LANSAT CAMPANIA „ZÂMBEŞTE ROMÂNIA” GlaxoSmithKline (GSK) Consumer Healthcare şi Wrigley au lansat „Zâmbeşte România”, o campanie de conştientizare şi educare în privinţa importanţei igienei orale, parte integrantă a Platformei Europene pentru o Igienă Orală mai Bună.
GLAXOSMITHKLINE (GSK) CONSUMER HEALTHCARE ROMÂNIA ȘI WRIGLEY ROMÂNIA AU LANSAT CAMPANIA „ZÂMBEŞTE ROMÂNIA” GlaxoSmithKline (GSK) Consumer Healthcare şi Wrigley au lansat „Zâmbeşte România”, o campanie de conştientizare şi educare în privinţa importanţei igienei orale, parte integrantă a Platformei Europene pentru o Igienă Orală mai Bună.
Sanatatea dentara – importanta pentru a avea o sarcina usoara si un copil sanatos Venirea pe lume a unui copil reprezinta o veste fericita pentru ambii parinti si totodata inceputul unei perioade speciale din punct de vedere fizic si psihologic pentru mama.