Cele mai citite
 


Neamţ: Pompieri arşi în urma unei intervenţii
joi, 11 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doi subofiţeri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ au fost răniţi grav în urma unei intervenţii efectuate noaptea trecută, la o locuinţă din comuna Agapia.
La intervenţie au fost deplasate trei autospeciale şi 17 subofiţeri de la subunitatea din Târgu Neamţ. La faţa locului s-a constatat că arde acoperişul şi mansarda locuinţei.
Pentru că aveau informaţii că în locuinţă ar putea fi o persoană în vârstă, doi subofiţeri au decis să intre în locuinţă pentru a salva posibila victimă.
În timp ce se aflau în locuinţă, din cauza unei acumulări de gaze a avut loc o explozie în urma căreia plutonierul Mihai Gavrilescu a suferit arsuri de gradul doi şi trei pe corp, iar sergentul major Vasile Dulgheru a suferit arsuri de gradul întâi.
'Astfel de intervenţii se desfăşoară în mod curent. Când există suspiciuni că există persoane blocate, aşa se intervine. Din cauza acumulării de gaze a avut loc această explozie. Aveau echipamentul de lucru complet şi asta le-a salvat viaţa', a declarat pentru AGERPRES, colonelul Ioan Niţică, inspectorul şef al ISU Neamţ.
Plutonierul Mihai Gavrilescu a fost transportat la Spitalul de Arşi din Bucureşti.
Acesta este primul incident din ultimii 10 ani în care pompierii sunt răniţi grav în urma unei intervenţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
25 de autospeciale au fost predate Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti şi Ilfov Un număr de 25 de autospeciale au fost predate Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti şi Ilfov, cu contracte de comodat pe cinci ani, prin proiectul "Dezvoltarea şi dotarea serviciilor profesioniste pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în regiunea Bucureşti-Ilfov" din cadrul...
Mehedinţi: Parcul auto al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă s-a mărit cu patru autospeciale de intervenţie Patru autospeciale de intervenţie la incendii a primit Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt Ramona Nistor.
Două autospeciale de intervenţie de ultimă generaţie, la ISU Maramureş Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş a fost dotat recent cu două autospeciale de intervenţie de ultimă generaţie, specifice muncii în condiţii dificile, valoarea acestora ridicându-se la 700.000 de euro.
Sălaj: Autospeciale pentru pompieri în valoare de 290.000 de euro Dotarea pompierilor din Sălaj se va îmbunătăţi cu două autospeciale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în valoare totală de circa 290.000 de euro, ele urmând a fi achiziţionate printr-un proiect cu finanţare europeană ce vizeză îmbunătăţirea dotării cu astfel de echipamente în cele şase judeţe...