Cele mai citite
 


Coplata agreată de medicii de familie
joi, 11 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii medicilor de familie sunt de acord cu introducerea coplăţii întrucât aceasta va reduce numărul de solicitări ale pacienţilor pentru trimiteri şi analize.
Preşedinta Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie, dr.Rodica Tănăsescu, a declarat miercuri că este o măsură care trebuie luată întrucât este cerută de Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional. Ea a adăugat că introducerea coplăţii va descuraja cererile pacienţilor pentru trimiteri şi analize precizând că, în prezent, 10 - 15% dintre pacienţi vin să solicite diferite trimiteri, din proprie iniţiativă.
În opinia dr. Tănăsescu trebuie identificaţi cei care plătesc şi care nu. În cazul excepţiilor trebuie identificate sursele de finanţare pentru aceştia. Ea a adăugat că suma pentru coplată la medicul de familie va fi probabil cea mai mică.
Reprezentanţii Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) şi cei ai Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor au susţinut la rândul lor că vor fi de acord cu coplata numai dacă sumele colectate vor fi utilizate pentru specialităţile respective şi nu ca să acopere golurile de finanţare din sistemul de sănătate.
Introducerea coplăţii a fost discutată şi în ministeriatul dr. Ionuţ Bazac. Acesta avansase câteva posibile cifre pentru coplată - de exemplu, cinci lei pentru o consultaţie la medicul de familie şi 10 lei pentru o consultaţie la medicul specialist. Vizita la domiciliu a medicului de familie după orele de program se propunea să fie taxată cu 15 lei, iar pentru consultaţiile efectuate în structurile de urgenţă din spitale pentru pacienţii care nu reprezintă urgenţe medicale o contribuţie personală de 20 de lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
COPAC dezaprobă intenţia Guvernului de a introduce coplata în sistemul sanitar Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) nu este de acord cu intenţia Guvernului de a introduce coplata în sistemul sanitar, susţinând că această măsură contravine Legii Sănătăţii şi afectează pacienţii cu venituri mici.
COPAC: Bolnavii cronic, obligaţi să îşi plătească tratamentul Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România a adresat marţi o adresă Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate în care solicită precizarea poziţiei oficiale a instituţiei în legătură cu situaţia decontării reţetelor prescrise de medicii de familie peste limita celor 20 de consultaţii...
Manageri de spitale: Coplata, dacă nu se aplică în sistemul de urgenţe, este binevenită în lipsa altor soluţii de finanţare Managerii de spitale apreciază în cea mai mare parte că introducerea coplăţii, prevăzută pentru începutul lunii martie, este binevenită, chiar dacă este vorba despre o sumă modică.
Pacienţi vor scoate bani din buzunari pentaru medicamente Pacienţii vor fi nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru plata medicamentelor, începând cu data de 1 iulie, dacă se păstrează actualul sistem de compensare.
COPAC sprijină pacienţii nemulţumiţi de costurile medicamentelor Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) atrage atenţia asupra situaţiei extrem de grave în care au ajuns pacienţii nevoiţi să plătească mult mai mult pentru tratamente după ce a fost schimbat mecanismul de compensare al medicamentelor.
CMR: Coplata va lăsa pacienţii fără acces la serviciile medicale Colegiul Medicilor din România (CMR) şi Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) îşi manifestă dezacordul faţă de adoptarea Legii nr. 220/2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii (Legea coplăţii), se arată într-un...