Cele mai citite
 


Constanţa: Numărul bolnavilor de viroze, în scădere
joi, 11 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor de viroze respiratorii înregistrat în judeţul Constanţa, în primele şapte zile ale acestei luni, este de 1.401, cu 8,1% mai puţine faţă de săptămâna precedentă şi cu o scădere de 19,3% comparativ cu media ultimelor trei săptămâni.
Şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Constanţa, dr. Constantin Dina, a informat, miercuri, că, din totalul bolnavilor cu infecţii acute ale căilor respiratorii, doar 24 sunt spitalizaţi.
Totodată, sunt înregistrate şase cazuri de suspiciune de gripă şi 538 de bolnavi de pneumonie, dintre care 64 primesc îngrijiri medicale într-o unitate spitalicească.
În scădere este şi numărul cazurilor de gripă nouă.
Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Dan Căpăţână, a declarat că scăderea numărului bolnavilor de gripă şi viroze ar putea duce la ridicarea parţială a carantinei din unitatea spitalicească, până la sfârşitul săptămânii în curs. Carantina se va menţine în secţiile care prezintă risc crescut de îmbolnăvire - Pediatrie, Neonatologie, Anestezie şi Terapie Intensivă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Aproape 4.000 de cazuri de viroze respiratorii în ultima săptămână, număr în creştere Constanţa, 4 nov /Agerpres/ - Numărul cazurilor de viroze respiratorii înregistrat în judeţul Constanţa, în ultimele şapte zile, este de 3.703, cu aproape 5% mai multe decât cele din săptămâna precedentă.
Constanţa: Numărul cazurilor de gripă nouă şi viroză, în creştere Constanţa, 13 ian /Agerpres/ - Aproape 30.000 de constănţeni s-au vaccinat împotriva gripei noi, până în prezent, iar cele mai solicitate sunt punctele de vaccinare înfiinţate în nouă unităţi sanitare, deşi oamenilor li se recomandă să meargă la cabinetele medicilor de familie pentru evitarea aglomeraţiei...
Dolj: Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut cu 58% în ultima săptămână Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut în ultima săptămână în judeţul Dolj cu 58%, de la 1.427 de cazuri înregistrate săptămâna anterioară, la 2.255 de cazuri.
Galaţi: Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut în ultima săptămână Un număr de 2.732 de persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii, în ultima săptămână de raportare, faţă de 1.867 înregistrate în săptămâna precedentă, a declarat miercuri presei purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Liliana Iordăchescu.
Sibiu: Creşte în continuare numărul de viroze respiratorii şi pneumonii Numărul de infecţii respiratorii a crescut semnificativ în ultima săptămână, cu 36,56% faţă de numărul cazurilor înregistrate în săptămâna precedentă, în prezent înregistrându-se 3.657 pacienţi, cu 88,21% mai mult faţă de numărul consemnat de medici anul trecut, în aceeaşi perioadă, se arată într-un...
Buzău: Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii, în creştere cu 15% Peste 2.220 de persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii şi pneumonii în judeţul Buzău, în ultima săptămână, cu aproape 15% mai multe decât în săptămâna precedentă.