Cele mai citite
 


Vaslui: Liceul din Negreşti, aprovizionat cu combustibil de la un centru medico-social
joi, 11 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui a găsit o soluţie temporară pentru încălzirea Grupului Şcolar Industrial Negreşti, rămas fără combustibil.
Preşedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi, a spus că a făcut demersuri pentru ca unitatea şcolară să ia pe datorie, din stocul Centrului medico-social din comuna Băceşti, cantitatea de 1.000 de litri de combustibil lichid uşor.
'Nu ştim pe ce perioadă va ajunge această cantitate de combustibil, dar nu putem lăsa copiii să înveţe în frig, iar închiderea liceului nu este o soluţie', a declarat preşedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi.
La rândul său, prefectul judeţului Vaslui, Levente Szekely, a spus că a discutat deja despre situaţia de la Negreşti cu secretarul de stat în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, Mihai Capră, şi că urmează să ia legătura cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor pentru plata datoriei pe care liceul o are la furnizorii de combustibil.
Primarul oraşului Negreşti, Ioan Cozma, a anunţat miercuri că va închide Grupul Şcolar Industrial din localitate, unde învaţă aproximativ 1.700 de elevi, deoarece unitatea nu mai dispune de combustibil. De la începutul săptămânii, elevii sunt nevoiţi să suporte în clasă temperaturi de doar 8 - 10 grade Celsius.
'Avem un buget mai mic decât cel de anul trecut, în condiţiile în care problemele administrative şi sociale ale oraşului s-au acutizat. Cel mai târziu joi, liceul din oraş se va închide din cauză că nu mai dispune de combustibil. Nimeni nu mai livrează combustibil pe datorie, iar liceul are deja de plătit unui furnizor suma de 500.000 de lei, pentru combustibilul de anul trecut', a declarat, miercuri, primarul oraşului Negreşti, Ioan Cozma.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Bătrân decedat într-un centru de îngrijire, după ce s-a înecat cu mâncare Un bătrân în vârstă de 72 de ani, care se afla internat într-un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, a decedat după ce s-a înecat cu mâncare.
Vaslui: Un spaţiu pentru salino-terapie şi un lac de agrement vor fi amenajate la un centru socio-medical Conducerea Centrului de Asistenţă Medico Socială din Băceşti intenţionează să amenajeze anul acesta, în cadrul unităţii, un lac de agrement şi un spaţiu pentru salino-terapie.
Vaslui: Tânăra ţinută legată de mama sa a fost internată într-un centru social Tânăra în vârstă de 21 de ani din localitatea vasluiană Mocani, diagnosticată cu handicap de gradul I şi care era ţinută legată de mama sa, a fost luată miercuri de Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui din mediul familial şi internată într-un centru social.
Vaslui: Proiect pentru îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de educaţie pentru copiii cu nevoi speciale, lansat la Negreşti Proiectul "Centru pentru Educaţie Incluzivă Negreşti" a fost lansat, joi, la Vaslui.
Vaslui: Fostul şef al Casei de Asigurări de Sănătate Iaşi a deschis un spital în oraşul Negreşti Fostul şef al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Iaşi, medicul chirurg Iulian Şerban a deschis un centru medical în oraşul vasluian Negreşti, unde Spitalul Orăşenesc a fost închis în anul 2011, pe timpul guvernării Boc.
Vaslui: Anchetă într-un centru de plasament după ce un copil a consumat substanţe etnobotanice Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui a deschis, luni, o anchetă în cazul unui copil care a ajuns la spital după ce a consumat substanţe etnobotanice.