Cele mai citite
 


Sistemul Informatic Unic Integrat ridică probleme medicilor de familie
joi, 11 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) ridică probleme medicilor de familie, întrucât scoate din evidenţele acestora asiguraţii, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, dr.Rodica Tănăsescu, preşedinta Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie.
Aceasta a subliniat că atâta vreme cât informaţiile nu vor fi corecte la toate instituţiile care se ocupă de asiguraţi, respectiv de la locurile de muncă ale asiguraţilor, casele de pensii, Autoritatea pentru Protecţia Persoanelor cu Handicap, Universităţi, Ministerul Muncii, Evidenţa populaţiei, vor fi probleme cu acest sistem întrucât scoate din evidenţe asiguraţii, iar acest lucru afectează atât persoanele asigurate, cât şi medicii. Ea a adăugat că SIUI transferă obligativitatea verificării asiguraţilor de la CNAS la medicul de familie şi le reduce numărul de asiguraţi.
În opinia sa, trebuie făcute protocoale corecte între toate instituţiile implicate, întrucât în prezent persoanele care au asigurare se pierd pentru că datele sunt fie incorecte, fie inexistente. Aceasta a exemplificat cu persoane decedate, dar care sunt vii şi, invers, situaţia nou născuţilor care până la înregistrare nu sunt în evidenţe, dar sunt asistaţi medical, schimbările de domiciliu care nu sunt operate, ca şi schimbările de nume.
Medicii sunt pasibili, la un control, să plătească consultaţiile asigurate pentru aceştia. În plus se trezesc că nu mai au numărul necesar de pacienţi pentru a fi în relaţii contractuale cu CNAS.
'Potrivit reglementărilor în vigoare, medicii trebuie să aibă pe liste 1.000 de pacienţi pentru a încheia contract cu casele de asigurări, media europeană fiind între 1.600 -1.700 de pacienţi', a explicat dr. Tănăsescu adăugând că în prezent din cauza SIUI aproximativ 5% dintre medicii de familie au rămas cu sub 1.000 de pacienţi.
Reprezentanta medicilor de familie consideră că deocamdată trebuie testat sistemul şi apoi generalizat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii de familie vor să impună pacienţilor cu venituri de până la 700 de lei adeverinţă de la ANAF ca să obţină reţetă Medicii de familie au anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că de la 15 ianuarie nu vor mai elibera reţete compensate cu 90% din lista B pentru pacienţii cu venituri de până la 700 de lei, decât dacă vor aduce o adeverinţă fiscală de la ANAF.
Preşedintele CNAS condamnă conducerea medicilor de familie că boicotează semnarea contractelor cadru Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Laurenţiu Duţă, a declarat, vineri, la o conferinţă de presă, că sunt semnale din judeţe potrivit cărora medicii de familie nu sunt lăsaţi de către conducere să semneze contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate, deşi aceştia ar dori, dând exemplu...
Lucian Duţă: Sistemul informatic al CNAS funcţionează la parametri normali Bucureşti, 16 ian /Agerpres/ - Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Lucian Duţă, a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că sistemul informatic al CNAS funcţionează la parametri normali.
Lucian Duţă salută intenţia preşedintelui CNAS de a starta implementarea cardului de sănătate Fostul şef al CNAS, democrat-liberalul Lucian Duţă, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că salută şi susţine intenţia actualului preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Cristian Buşoi, de a "starta implementarea cardului de sănătate".
Vlad Voiculescu: Medicii de familie pot transmite documente offline, dacă sistemul CNAS nu funcţionează Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a afirmat, miercuri, că medicii de familie vor putea transmite documentele necesare offline, în baza unui ordin al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), în cazul în care sistemul informatic al acestei instituţii nu funcţionează.
Şeful CNAS: Până în prezent au fost introduse în sistem peste 3,6 milioane dosare de sănătate Peste 3,6 milioane de dosare electronice de sănătate au fost introduse până în prezent în sistemul informatic, la acestea contribuind cu informaţii peste 6.200 de medici, a declarat luni într-o conferinţă de presă preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea.