Cele mai citite
 


Hipertensiunea şi sângele bogat în celule roşii la mame, pot afecta nivelul de dezvoltare la naştere al copiilor
joi, 11 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Femeile hipertensive şi cele cu sângele prea bogat în celule roşii întâmpină un grad crescut de risc de naşteri premature şi de a aduce pe lume copii subdezvoltaţi, conform unui studiu realizat de cercetători olandezi şi publicat marţi, informează Reuters.
În aceaşi situaţie se află şi mamele care fumează, sau cele care nu au luat în corect suplimentele alimentare. Aceşti factori afectează dezvoltarea fătului în primele trei luni de viaţă intrauterină.

Scanările cu ultrasunete pot însă identifica din timp aceste probleme, iar medicii şi mamele pot lua măsurile necesare pentru ca sarcina să se dezvolte normal, conform studiului publicat în revista Journal of the American Medical Association.

Dr. Dennis Mook-Kanamori şi colegii săi de la Centrul medical Erasmus din Rotterdam, au studiat cazurile a 1.631 de femei gravide ce au fost scanate cu ultrasunete între cea de-a 10-a şi cea de-a 13-a săptămână de sarcină.

Fetuşii cei mai mici în această perioadă de dezvoltare intrauterină rapidă, întâmpinau cel mai ridicat risc de naştere prematură şi de a se naşte sub greutatea normală. Însă, pe măsură ce cresc, aceşti copii tind să se dezvolte prea repede - situaţie în care unii dintre aceşti copii devin obezi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sarcina dupa varsta de 40 de ani Conform statisticilor multe femei intarzie din ce in ce mai mult sa devina mame, fie din cauza carierei, pentru ca nu gasesc partenerul potrivit sau vor sa creeze un context cat mai potrivit inainte nasterii unui copil, ajungand astfel sa devina mame chiar si la 40 de ani.
Sarcina, real risc de depresie pentru...taţi (studiu) Este binecunoscută depresia postnatală la mame, dar există şi una care îi afectează pe taţi. Aceasta din urmă începe să fie tot mai mult luată în considerare de cercetători, care subliniază că şi taţii au nevoie de sprijin, relatează passionsante.be.
Dieta, activităţile fizice şi alăptarea copilului ajută mămicile să slăbească Multe femei continuă după ce nasc să păstreze câteva kilograme în plus, acumulate în perioada în care au fost însărcinate. Pierderea surplusului de kilograme de după sarcină este legată de trei puncte importante a căror relevanţă începe chiar dinainte de a da naştere: kilogramele câştigate în timpul...
Femeile obeze şi diabetice nasc adesea copii supraponderali (studiu) Femeile supraponderale sau obeze riscă mai mult decât cele cu greutate normală să dea naştere unor copii cu greutate excesivă - se arată într-un studiu publicat marţi în Journal of the American Medical Association (JAMA) şi preluat de AFP. Cercetarea, desfăşurată de Universităţile din Exeter şi Bristol...
Copiii sunt capabili să proceseze informaţii încă din perioada intrauterină (studiu) Copiii pot începe să proceseze şi să înţeleagă informaţii încă din faza intrauterină, relevă cercetători de la Facultatea de medicină din cadrul Universităţii din Florida, într-un studiu publicat recent în revista Infant Behavior and Development.
Poluarea aerului duce la naşterea unor bebeluşi cu greutate mai mică (studiu) Femeile însărcinate expuse la aer poluat în ultimele săptămâni de sarcină par a naşte copii cu greutate mai mică, se arată într-un studiu publicat marţi în revista americană Environmental Health Perspectives şi preluat de AFP.