Cele mai citite
 


Botoşani: 60% dintre fântâni nu au apă potabilă
joi, 11 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 60% din fântânile din judeţul Botoşani nu au apă potabilă, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Lidia Onofrei.
Autorităţile sanitare au efectuat, recent, un control la peste 240 de fântâni din judeţ şi au constatat că apa din 140 dintre acestea nu poate fi băută.
'Este cunoscut faptul că multe dintre fântânile din judeţul Botoşani conţin nitriţi. Asta din cauza gunoiului depozitat în apropierea fântânilor. De regulă, în urma acestor verificări, populaţia este avertizată dacă apa pe care o consumă reprezintă un risc pentru sănătate', a explicat Lidia Onofrei.
Reprezentanţii DSP consideră că responsabilitatea pentru calitatea apei din fântâni aparţine populaţiei, care, în ciuda campaniilor de informare, continuă să depoziteze deşeurile menajere în apropierea surselor de apă.
'Noi mergem în teren şi verificăm, dăm dispoziţii să nu pună gunoiul lângă fântână. Ar trebui să fie implicate, pe lângă Direcţia de Sănătate Publică, şi autorităţile locale, şcolile. Acest aspect ţine însă şi de educaţia personală a fiecărui om', a susţinut Onofrei.
Anul trecut, în judeţul Botoşani au fost înregistrate opt intoxicaţii cu nitriţi în rândul copiilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Protest al angajaţilor Sanatoriului Podriga în faţa sediului Direcţiei de Sănătate Publică Aproximativ 30 de angajaţi ai Sanatoriului de neuropsihiatrie de la Podriga au protestat, vineri, în faţa sediului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, în semn de nemulţumire faţă de decizia conducerii DSP de a nu autoriza, din punct de vedere sanitar, unitatea medicală.
Activitatea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, verificată de Ministerul Sănătăţii Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii (MS) va verifica activitatea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani în urma unor neclarităţi legate de autorizarea Sanatoriului de neuropsihiatrie Podriga, se arată într-un comunicat de presă remis joi de MS.
Botoşani: Prefectul cere Ministerului Sănătăţii o verificare a activităţii DSP, după scandalul neautorizării Sanatoriului Podriga Botoşani, 3 iun/ Agerpres/- Prefectul judeţului Botoşani, Dan Nechifor, a solicitat ministrului Sănătăţii să dispună o anchetă la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) în urma scandalului legat de neautorizarea sanitară a Sanatoriului Podriga.
Botoşani: DSP anunţă că nu va autoriza Sanatoriul Podriga din cauza nepotabilităţii apei Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga nu poate beneficia de autorizaţie sanitară de funcţionare în condiţiile în care apa nu îndeplineşte condiţiile de potabilitate, a anunţat, joi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Silvana Tudorache.
Botoşani: Colectă de alimente şi apă pentru bolnavii de la Sanatoriul Podriga Botoşani, 27 iun /Agerpres/- Cantităţi importante de alimente, apă şi sucuri au fost colectate în cadrul unei campanii de ajutorare a Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga.
Botoşani: Sanatoriul Podriga a fost reautorizat din punct de vedere sanitar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Botoşani a eliberat, joi, o nouă autorizaţie sanitară de funcţionare pentru Sanatoriul de neuropsihiatrie Podriga, a declarat, pentru AGERPRES, directorul executiv al DSP, medicul Silvana Tudorache.