Cele mai citite
 


Vrancea: În maternităţi mai există peste 900 de doze de vaccin împotriva tuberculozei expirat
joi, 11 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Maternităţile din judeţul Vrancea au peste 900 de doze de vaccin împotriva tuberculozei, care este expirat.
Dozele sunt păstrate în frigidere speciale, deoarece producătorul a cerut ca acestea să nu fie distruse.
'Deocamdată s-a interzis orice vaccinare a nou-născuţilor împotriva tuberculozei până când Institutul Cantacuzino va produce un altul. A fost pus şi un afiş în acest sens, în maternitate, astfel încât mămicile să fie anunţate de acest lucru', a declarat Alina Pelin, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean.
Ministerul Sănătăţii a anunţat încă de la începutul acestei săptămâni că vaccinarea nou-născuţilor împotriva tuberculozei va fi reluată în luna aprilie, atunci când Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare ''Cantacuzino'', care este producătorul vaccinului, va pune în funcţiune noua linie tehnologică pentru reluarea producţiei.
Ministrul Attila Cseke a cerut, luni, conducerii Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi celei a Institutului Cantacuzino detalii privind situaţia vaccinurilor BCG, administrate la nou-născuţi, în maternitate, în vederea profilaxiei specifice a tuberculoze, după ce mass-media a relatat că în unele spitale s-a folosit vaccin expirat.
În urma discuţiilor s-a decis sistarea utilizării vaccinului BCG cu termen de valabilitate depăşit, chiar dacă, iniţial, se hotărâse prelungirea folosirii acestuia.
Ministerul Sănătăţii a menţionat că sănătatea nou-născuţilor care au fost vaccinaţi până în prezent cu vaccinul existent în maternităţi nu a fost prejudiciată, vaccinul fiind un produs biologic corespunzător.
De asemenea, MS a precizat că stoparea vaccinării până în luna aprilie nu va aduce prejudicii nou-născuţilor, deoarece vaccinul se poate administra până la vârsta de 10 luni.
Vaccinul BCG este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a tuberculozei şi se administrează nou-născuţilor în maternitate. Vaccinul este inclus în calendarul naţional de imunizare al MS şi este gratuit.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS a achiziţionat un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză Ministerul Sănătăţii a achiziţionat un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză (BCG) cu ajutorul UNICEF, care vor ajunge în România în maxim 10 zile, a anunţat MS printr-un comunicat transmis marţi AGERPRES.
Vaccinarea BCG poate reîncepe din 5 iulie Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii recepţionează marţi cele un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză (BCG) pe care le-a achiziţionat cu ajutorul UNICEF.
Ministerul Sănătăţii a reînceput vaccinarea BCG Ministerul Sănătăţii (MS), prin Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, a organizat în principalele maternităţi din Capitală alte cinci centre unde se va efectua vaccinarea BCG a copiilor născuţi în perioada februarie-iunie a.c.
Peste 60.000 de nou-născuţi vaccinaţi antituberculoză Vaccinarea antituberculoză a fost reluată, de la 5 iulie şi până în prezent fiind vaccinaţi mai mult de 61.500 de nou-născuţi, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii (MS) transmis, joi, AGERPRES.
Executivul a aprobat hotărârea pentru achiziţionarea de vaccin BCG Executivul a aprobat, în şedinţa de miercuri, hotărârea privind achiziţionarea de către Ministerul Sănătăţii, cu sprijinul Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), a vaccinului BCG, folosit pentru vaccinarea nou-născuţilor împotriva tuberculozei.
Vrancea: Institutul 'Cantacuzino' a oferit cel mai mic preţ pentru vaccinul antigripal Institutul 'Cantacuzino' Bucureşti a oferit cel mai mic preţ de achiziţie pentru vaccinul antigripal la licitaţia organizată, miercuri, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.