Cele mai citite
 


Epuizarea
luni, 11 februarie 2013   ::   0 Comentarii :: :: Stresul, Stiri, Articole medicale, Somnul, Au, ma doare!, Depresia
 

Epuizarea debuteaza insidios: senzatia dominanta este ca treburile nu se vor sfarsi niciodata, relatiile la locul de munca nu sunt cum ar trebui, activitatea zilnica nu mai are nici un haz.

 

Simptomele epuizarii pot fi atat emotionale, cat si fizice, iar ele evolueaza atat de gradat, incat adesea e greu sa va dati seama de ele. Cei dragi si colegii pot fi primii care le remarca.

Sentimentul de responsabilitate excesiva si lipsa unui simt al stapanirii de sine contribuie la epuizare, care, la randul ei, poate duce la probleme medicale serioase, intre care
hipertensiune , dereglari gastrointestinale , boala arteriala coronariana si tulburari de somn , specialist in gestionarea stresului .

Adesea semnele emotionale sunt cele care
apar primele. Sunteti irascibil, constatati ca aveti o capacitate scazuta de a va preocupa de problemele minore de acasa si de la serviciu. Persoanele stresate pot incepe sa se certe cu colegii, sa manifeste agresivitate la volan sau sa bea un paharel mai mult inainte de masa de seara . Ele pot da semne de depresie — facand eforturi de a se ridica din pat dimineata — sau simptome de anxietate — stand de veghe peste noapte.

Mai tarziu
apar semne fizice ca o durere de cap, durere de stomac, durere de spate, oboseala cronica si senzatia generala ca v-a calcat tramvaiul.

Care este cel mai mare risc al epuizarii? in mod surprinzator, persoanele active care ajung la epuizare sunt cele motivate in cel mai inalt grad, cele total dedicate muncii. Fara o scanteie initiala nu exista incendiu. Unele persoane pot simti aceasta epuizare sau ardere ca pe o deziluzie in privinta slujbei, care nu mai pare tot atat de provocatoare ca altadata.

Alte persoane apartinand aceastei categorii de risc sunt cele care se supara excesiv sau care pun munca inaintea propriei persoane si a familiei lor. Aceste persoane nu sunt in stare sa gestioneze
stresul si nu au un plan bine gandit de a se autosupraveghea si de a-si echilibra viata. Ele nu isi dau seama ca echilibrul stilului de viata este cea mai eficienta forma de gestionare a stresului pe care o au la indemana.

Restrangerile de activitate economica, concedierile, fuziunile, contractele pe termen scurt si cerinta constanta de a avea o productivitate mai
inare , toate isi cer pretul de la cei care muncesc.

Procentul de persoane cu probleme de sanatate mintala
este de aproximativ 30 la suta, ceea ce se traduce intr -un numar impresionant de zile de incapacitate de munca din cauza stresului ..

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Stresul si Alimentatia Societatea moderna ne ofera foarte multe avantaje, lucruri de care nu ne putem lipsi, insa tot ea ne ofera foarte multe surse de stres, care mai devreme sau mai tarziu isi vor arata efectele negative, transformandu-ne in "persoane stresate".
Depresia - Cauze si Simptome Nu exista un raspuns clar la intrebarea despre cauzele depresiei. Depresia este de obicei declansata de o combinatie de factori biologici, psihologici si factori din mediu.
Depresia, una dintre cele mai frecvente cauze ce afectează starea de sănătate La nivel global, depresia reprezintă una dintre cele mai frecvente cauze ce afectează starea de sănătate, cu impact asupra functionalității pacientului, scăderea productivității și a capacității de lucru, izolare și chiar pierderea dorinței de a trăi. În prezent, depresia majoră este a patra boală ca...
DEPRESIA - Generalitati, Simptome, Diagnostic, Tratament Aproximativ două treimi din persoanele cu depresie nu-şi dau seama că au o boală ce poate fi tratată şi, prin urmare, nu caută un tratament. În plus, ignoranţa persistentă şi percepţia greşită a publicului asupra bolii, inclusiv a multora dintre furnizorii de servicii medicale, ca fiind o slăbiciune...
Stresul reprezintă principala cauză de apariţie a depresiei Stresul reprezintă principala cauză de apariţie a depresiilor, susţin reprezentanţii Fundaţiei Ana Aslan Internaţional.
Oboseala cronica Oboseala poate fi un raspuns perfect normal al organismului la suprasolicitarea fizica, la stresul emotional sau la lipsa de somn. Pe de alta parte, ea poate constitui si semnul nespecific al unei afectiuni fizice sau psihice .