Cele mai citite
 


Sorin Oprescu: Se va crea un sistem complementar de asistenţă medicală de urgenţă în Bucureşti
joi, 11 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, au convenit, joi, în privinţa înfiinţării unui serviciu de ambulanţă complementar celui public, care ar avea drept scop o mai bună acoperire a întregului teritoriu al Bucureştiului şi, implicit, la scăderea timpului de intervenţie la pacienţi.
Edilul Capitalei a avut, joi, o întâlnire cu ministrul Sănătăţii, prilej cu care cei doi au discutat despre continuarea descentralizării în sistemul sanitar din Bucureşti.
'Se va crea un sistem complementar de asistenţă medicală de urgenţă pentru municipiul Bucureşti, menit să crească accesul la un act medical civilizat', a afirmat primarul general al Capitalei.
Potrivit lui Sorin Oprescu, ministrul Sănătăţii şi-a manifestat deschiderea pentru continuarea trecerii spitalelor în administrarea municipalităţii, într-o ordine şi după o strategie stabilite de părţi.
În ceea ce priveşte strategia, primarul general a menţionat că nu este vorba despre emiterea unui act normativ, ci de unul administrativ, care va veni din partea Ministerului Sănătăţii, fapt care conduce la rapiditatea descentralizării sistemului sanitar din Capitală în cursul acestui an. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Bucureşti: Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Asistenţa medicală de urgenţă în Bucureşti în perioada 1-6 mai Asistenţa medicală de urgenţă în perioada 1-6 mai va fi asigurată în Capitală de următoarele unităţi sanitare:
Nouă spitale bucureştene vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în perioada 12-15 august Nouă spitale vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în Bucureşti în perioada 12-15 august, cu ocazia sărbătorii "Adormirea Maicii Domnului".
Senatul a adoptat legea privind Statutul personalului operativ de intervenţie din cadrul serviciilor de ambulanţă Senatul a adoptat, miercuri, propunerea legislativă privind Statutul personalului profesionist operativ de intervenţie din cadrul serviciilor de ambulanţă, potrivit căruia acest personal are "responsabilităţi malpraxis şi răspunde disciplinar, civil şi penal pentru modul în care îşi execută atribuţiile...