Cele mai citite
 


Brăţări galbene, simbol al unei campanii pentru susţinerea copiilor bolnavi de cancer
joi, 11 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Asociaţia Little People România a lansat brăţări galbene cu inscripţia 'TEMERARII ştiu că se poate - Poţi şi Tu!', în cadrul unei campanii desfăşurate de clubul Temerarii, din care fac parte tineri care au învins cancerul.
Asociaţia doreşte să marcheze în acest fel Ziua Internaţională a Cancerului la Copil, solicitând totodată reprezentanţilor mass-media să se implice în eveniment, prin purtarea pe 15 februarie a unei brăţări galbene, mesaj al speranţei şi al solidarităţii cu persoanele care luptă împotriva cancerului.
Pe 4 februarie, Ziua Mondială a Cancerului, membrii clubului Temerarii din Bucureşti au vizitat secţiile de pediatrie de la Institutul Oncologic 'Prof.Dr. Alexandru Trestioreanu' şi Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Marie Curie', unde toţi pacienţii, părinţii şi doctorii au primit brăţări galbene.
Programe similare vor fi organizate în Timişoara şi Oradea, în perioada 13-15 februarie, inclusiv la secţiile de tratament oncologic pentru copii de la Institutul Oncologic 'Prof.Dr.Ion Chiricuţa' şi Spitalul de Pediatrie 2 din Cluj-Napoca.
În cadrul campaniei 'Poţi şi Tu!', iniţiată în august 2009, tinerii care au învins cancerul vizitează pacienţii din spitale, oferind susţinere adolescenţilor bolnavi. Clubul Temerarii are în prezent 106 membri din 26 de localităţi şi organizează întâlniri, tabere, ieşiri recreative care contribuie la câştigarea încrederii în sine şi reintegrarea în societate. Acest club este singurul de acest gen din Europa, membrii săi contribuind în mod activ la sprijinirea altor adolescenţi şi tineri bolnavi de cancer.
Asociaţia Little People oferă de asemenea un program unic de asistenţă, prin intermediul voluntarilor instruiţi, pentru tinerii pacienţi ai secţiilor de oncopediatrie din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea şi Constanţa.
Brăţările pot fi obţinute în urma unei solicitări la datele de contact menţionate la www.potisitu.ro. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fundaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer marchează Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului Fundaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) marchează, pe 4 februarie, Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului, iar preşedintele federaţiei, Cezar Irimia, transmite un mesaj simplu, dar esenţial: "Informaţi-vă!'.
FABC marchează, pentru prima dată în România, Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Cancerului Ovarian Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) marchează, miercuri, pentru prima dată în România, ''Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Cancerului Ovarian".
Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului ovarian, marcată pe 8 mai pentru prima dată în România Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului ovarian a fost marcată, miercuri, pentru prima dată în România, pentru a atrage atenţia asupra necesităţii ca femeile să meargă la control.
Campanie împotriva cancerului la sân: Prevenţia - extrem de importantă la femeile de peste 45 de ani Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) şi Liga Română de Cancer desfăşoară în luna octombrie campania de informare despre cancerul de sân "Nu am făcut destul", cu mesajul "Acum este rândul tău să ai grijă de mama ta!", cea de-a treia ediţie la nivel naţional pe această temă fiind lansată...
Campanie pentru cei care luptă împotriva cancerului Tinerii supravieţuitori de cancer din Bucureşti, membrii ai clubului Temerarii, şi-au exprimat solidaritatea, duminică, cu ocazia Zilei Mondiale a Cancerului cu cei afectaţi de această boală de la secţia de pediatrie a Institutului Oncologic 'Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu' şi a Spitalului Clinic de...
Ziua mondială de luptă împotriva cancerului Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului se marchează la 4 februarie, militându-se, cu acest prilej, pentru accesul egal al tuturor pacienţilor la cele mai noi terapii împotriva bolii, iniţiativa având drept scop sporirea gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică...