Cele mai citite
 


Experţii OMS se vor reuni pentru a decide dacă ce era mai rău a trecut în ceea ce priveşte gripa pandemică
joi, 11 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Geneva, 11 feb /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va convoca la sfârşitul lunii comitetul său de urgenţă pentru a determina dacă 'vârful' pandemiei de gripă H1N1 a trecut, a anunţat joi responsabilul cu pandemiile de gripă, dr. Keiji Fukuda, relatează AFP, Reuters şi AP.
'OMS va solicita comitetului său de urgenţă să se reunească la sfârşitul lunii pentru a furniza OMS un aviz privind eventuala intrare într-o perioadă de după vârful pandemiei', a explicat dr. Fukuda în cadrul unei teleconferinţe.

'Sperăm că intrăm în această fază', care înseamnă că 'ce era mai rău a trecut' şi că ne îndreptăm progresiv spre 'o situaţie mai comparabilă cu cea a gripei sezoniere'.

Reuniunea acestui comitet, format din experţi însărcinaţi cu furnizarea de recomandări către OMS, ar putea să se desfăşoare 'în ultima săptămână a lunii', a precizat responsabilul OMS.

Dr. Fukuda a subliniat de asemenea că această fază 'de tranziţie' nu înseamnă totuşi că pandemia, care a provocat peste 15.000 de morţi în întreaga lume, ar fi terminată.

Dacă activitatea noului virus de origine porcină, aviară şi umană este în declin în emisfera nordică de mai multe săptămâni, OMS a constatat apariţia sa în regiuni unde nu era prezent, precum în Africa de Vest, a explicat el.

OMS a declarat la 11 iunie prima pandemie de gripă a secolului, la câteva luni după apariţia acesteia în Mexic şi SUA. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Epidemia de febră galbenă din Africa, "gravă", fără a reprezenta o urgenţă de interes mondial (OMS) Epidemia de febră galbenă din Africa, soldată până în prezent cu circa 300 de morţi, este "gravă", dar nu reprezintă "o urgenţă de sănătate publică, de interes internaţional", a estimat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de AFP.
VIRUSUL ZIKA OMS a creat o Unitate de Răspuns Global Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a creat o Unitate de Răspuns Global pentru coordonarea acţiunilor de combatere a propagării virusului Zika, suspectat de provocarea la nou-născuţi a unor malformaţii congenitale şi a unor afecţiuni neurologice grave, informează EFE marţi.
Pandemia de gripă H1N1: OMS, exonerată de suspiciunile de conflict de interese Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), suspectată că a fost influenţată de marile grupuri farmaceutice în modul în care a gestionat pandemia de gripă H1N1, a fost exonerată de un raport al experţilor adoptat vineri de statele membre, dar documentul relevă totuşi 'câteva carenţe', relatează AFP.
UPDATE VIRUSUL ZIKA OMS declară ''urgenţă globală de sănătate publică'' Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a apreciat luni că răspândirea virusului Zika, transmis prin înţepătura ţânţarului Aedes aegypti, constituie ''o urgenţă globală de sănătate publică'' întrucât poate fi corelată cu creşterea numărului de nou-născuţi cu malformaţii congenitale înregistraţi în Brazilia...
OMS neagă că a fost supusă presiunilor pentru a declara pandemie de gripă A/H1N1 Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) s-a apărat marţi, la Consiliul Europei (CoE), în faţa acuzaţiilor că a fost influenţată de companiile producătoare de vaccinuri pentru a declara pandemia de gripă A/H1N1, relatează AFP.
OMS prelungeşte alerta pandemică pentru gripa A/H1N1/ Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a anunţat joi într-un comunicat că a decis să menţină alerta pandemică pentru gripa porcină, ce a făcut circa 18.000 de morţi în lume, în urma consultării comitetului său de urgenţă, transmite agenţia France Presse.