Cele mai citite
 


Peste 38% dintre italience nasc prin cezariană
joi, 11 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Roma, 11 feb - Corespondentul Agerpres, George Onea, transmite: Peste 38% dintre italiencele care au născut în anul 2008 au optat pentru cezariană, procentajul fiind de aproape patru ori mai mare decât în urmă cu trei decenii, potrivit datelor Institutului Superior de Sănătate (Iss).
Pentru a le informa pe femei asupra riscurilor şi avantajelor naşterii naturale şi ale celei prin cezariană, astfel încât să aleagă în cunoştinţă de cauză, Iss a elaborat un ghid adresat atât medicilor, cât şi viitoarelor mame, relatează joi agenţia de ştiri ANSA.

Ghidul conţine o serie de recomandări pentru medici şi administraţiile unităţilor sanitare, în vederea îmbunătăţirii asistenţei medicale şi folosirii optime a resurselor, dar şi pentru o mai bună comunicare cu pacientele.

Medicilor li se recomandă să le informeze pe viitoarele mame asupra avantajelor şi riscurilor pe care le implică o intervenţie chirurgicală şi să le ajute să depăşească teama faţă de naşterea pe cale naturală. Doctorii pot să refuze o naştere prin cezariană, în situaţia în care nu există o recomandare clinică în acest sens, dar pacientele au dreptul şi la o a doua părere.

Procentajul italiencelor care optează la naşterea prin cezariană a crescut constant, ajungând de la 11% în 1980, la peste 38% în 2008, cu mult peste valorile înregistrate în alte ţări europene. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Naşterea prin cezariană, preferată de mame Naşterea prin cezariană este preferată de mame, în detrimentul naşterii naturale, relevă un comunicat remis AGERPRES, miercuri, după Congresul Naţional de Obstetrică Ginecologie.
America Latină, în fruntea 'epidemiei' mondiale de cezariene (OMS) America Latină se află în fruntea 'epidemiei' mondiale de cezariene, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Fie din teama de durere, fie datorită gestionării programului de către medici sau datorită creşterii nivelului de trai, tot mai multe femei aleg cezariana când trebuie să nască, relatează...
Italia deţine recordul de operaţii cezariene din Europa Roma, 31 aug /Agerpres/ - În Italia se fac prea multe operaţii cezariene. Medicii se tem de eventuale cereri de despăgubire, consideră că spitalele lor sunt organizate prost sau nu se simt suficient de competenţi pentru a înfrunta naşterea naturală, informează La Repubblica în ediţia de marţi.
Dezbatere interactivă despre problemele părinţilor şi ale copilului Sâmbătă a fost organizată prima dezbatere interactivă despre problemele copilului şi ale părinţilor de către Sănătatea TV.
ŞTIINŢÃ: Intervenţie chirurgicală in utero în premieră în România O operaţie de hidrotorax fetal bilateral tratat in utero a fost realizată în premieră în România, la Maternitatea Regina Maria, în martie 2012, după ce o femeie aflata în cea de-a 29-a săptămână de sarcină, la o ecografie de rutină, a aflat că bebeluşul ei este foarte bolnav. Medicul ei curant a sfătuit-o...
Operaţia cezariană trebuie să fie efectuată numai din motive medicale (OMS) Operaţia cezariană trebuie efectuată numai atunci când este 'necesară din punct de vedere medical', a susţinut vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), regretând faptul că se recurge prea des la această intervenţie.