Cele mai citite
 


Tratamentul prin radioterapie de 3 săptămâni, la fel de eficient ca cel de 5 săptămâni pentru cancerul la sân
joi, 11 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Washington, 11 feb /Agerpres/ - Un tratament prin raditerapie intensiv, susţinut timp de trei săptămâni, este la fel de eficient în cazul femeilor bolnave de cancer la sân ca şi tratamentul radioterapeutic standard, de cinci săptămâni, conform unui studiu clinic realizat în Canada, ale cărui rezultate au fost publicate miercuri în SUA, informează AFP.
Femeile care sunt supuse tratamentului radioterapeutic intensiv, de trei săptămâni, întâmpină un risc scăzut de a suferi efecte secundare sau de a înregistra o recurenţă a cancerului până la 12 ani după tratament, susţine Dr Tim Whelan, specialist în oncologie de la Universitatea McMaster din Ontario (Canada), coordonatorul acestui studiu.

Astfel, acest tratament intensiv este la fel de eficient ca şi cel standardizat, de cinci săptămâni, ce se desfăşoară după extirparea chirurgicală a tumorii, a mai precizat el.

Rezultatele acestui studiu, publicate în ultimul număr al revistei New England Journal of Medicine, ar putea avea efectul schimbării practicii medicale postoperatorii actuale pentru pacientele care suferă de cancer mamar.

'Este o abordare din care avem numai de câştigat. Este la fel de eficientă pentru paciente, însă consumă mai puţin timp şi are costuri mai reduse', a mai subliniat cercetătorul canadian.

Studiul clinic care susţine aceste concluzii a fost realizat între aprilie 1993 şi septembrie 1996 în Ontario şi Quebec, pe 1.234 de femei suferind de cancer la sân. După ce au suferit intervenţiile chirurgicale de extirpare a tumorilor, jumătate dintre femei au primit tratamentul radioterapeutic standard şi cealaltă jumătate pe cel intensiv, de trei săptămâni.

După zece ani, 6,2% dintre femeile tratate prin metoda intensivă au suferit o recurenţă a cancerului mamar, situaţie în care se aflau şi 6,7% dintre cele ce au urmat tratamentul standard de cinci săptămâni. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Se rezolvă misterul privind originea cancerului de sân Toate femeile predispuse sau nu să dezvolte cancer mamar au un tip special de celule precursoare, dotate cu telomeri foarte scurţi, explică cercetătorii David Gilley, de la Universitatea de Medicină din Indiana (SUA), şi Connie Eaves, de la Laboratorul Terry Fox din cadrul Agenţiei pentru Cancer din...
Cancerul de sân: Aceeaşi rată de supravieţuire la simpla extirpare a tumorii şi la dubla mastectomie (studiu) Femeile cu cancer la un sân care au optat pentru o dublă mastectomie (îndepărtarea chirugicală a ambilor sâni) au supravieţuit tot atât de mult cât cele care au fost supuse unei operaţii de extirpare a tumorii urmate de radioterapie, arată un studiu american publicat marţi în Journal of the American...
Prof.univ.dr. Alexandru Irimie: Efectuăm studii de analiză genomică a cancerului pentru tratamente personalizate (interviu) Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, profesor universitar dr. Alexandru Irimie, reputat specialist în oncologie, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului, care este marcată pe...
Un nou studiu identifică o legătură între locul de muncă şi riscul de cancer mamar Femeile care desfăşoară activităţi în medii în care sunt expuse la substanţe carcinogene şi/sau care perturbă funcţiile endocrine ale organismului, întâmpină un risc crescut de a se îmbolnăvi de cancer mamar, conform unui nou studiu publicat în Canada, transmite Xinhua.
Prof.dr.Florica Anghel: Anual peste 7.000 de femei sunt depistate cu cancer la sân Bucureşti, 19 nov /Agerpres/ - Anual peste 7.000 de femei sunt depistate cu cancer la sân, iar 4.000 de paciente mor întrucât ajung într-o stare avansată de boală şi, din acest motiv, mortalitatea este mai crescută decât în alte ţări', a declarat dr.Florica Anghel, directorul Institutului de Oncologie...
1,4 milioane de noi cazuri de cancer mamar, anual Alege să nu faci parte din statistici ! Alătură-te celei de-a treia ediții a campaniei despre cancerul de sân «Nu am făcut destul» și află cum să previi această afecțiune.