Cele mai citite
 


Sprijin financiar elveţian pentru sistemul sanitar din România
joi, 11 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Continuarea asistenţei oferite de Guvernul elveţian în domeniul sănătăţii publice din România a fost discutată, joi, de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, la întâlnirea cu ambasadorul Confederaţiei Elveţiene la Bucureşti, Livio Hurzeler.
Cu această ocazie, cei doi oficiali şi-au manifestat voinţa pentru continuarea asistenţei acordate de Guvernul elveţian sistemului sănătăţii publice din România, ca temă principală de cooperare în cadrul Proiectului Elveţian de Solidaritate pentru noile state membre al UE. Acordul cadru dintre cele două guverne va fi semnat cel probabil în primul semestru al anului 2010, informează un comunicat transmis AGERPRES.
Ambasadorul elveţian a declarat că Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare are prevăzute aproximativ 7 milioane de euro pentru proiecte care au în vedere dezvoltarea sistemului medical de urgenţă. Proiectele vor viza pregătirea personalului prespitalicesc şi spitalicesc în îngrijirea medicală de urgenţă şi a personalului care asigură serviciile medicale de urgenţă cu ajutorul elicopterelor.
La rândul său, ministrul Sănătăţii a precizat că programele bilaterale încheiate cu agenţia elveţiană până în prezent au fost un real succes. Ministrul şi-a exprimat încrederea că şi noile proiecte vor ajuta la îmbunătăţirea sistemului sanitar.
De asemenea, ministrul a mulţumit pentru solidaritatea Elveţiei şi pentru disponibilitatea administrativă şi financiară în domeniul sănătăţii. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
Cseke Attila: 2010 a fost un an greu pentru sistemul sanitar Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a apreciat că anul 2010 a fost un an greu pentru sistemul de sănătate.
Cardul naţional de sănătate Ministerul Sănătăţii intenţionează să introducă, de la 1 ianuarie 2011, cardul naţional de sănătate, a anunţat, marţi, ministrul sănătăţii, Cseke Attila, într-o conferinţă de presă. El a spus că România este singura ţară din UE care nu are acest card.
Vlad Voiculescu anunţă o ordonanţă de urgenţă pentru profesionalizarea managementului de spital Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat joi, în cadrul unei dezbateri, că o ordonanţă de urgenţă privitoare la profesionalizarea managementului de spital va fi dată cel mai probabil săptămâna viitoare.
Cseke Attila: Serviciul de Urgenţă în România trebuie să funcţioneze după reguli militare Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat vineri, la Oradea, că vor fi continuate verificările inopinate la Serviciile judeţene de Ambulanţă, iar pentru noii manageri se va organiza concurs la nivel naţional. Cseke a mai precizat că serviciul de urgenţă din România ar trebui să funcţioneze după reguli...
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...