Cele mai citite
 


Ce mai fură lumea: plasmă sanguină
duminică, 14 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Poliţia poloneză a anunţat - joi - că a regăsit o încărcătură de 11 tone de plasmă sanguină umană, furată recent dintr-un camion în Germania, informează AP.
Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, Artur Chorazy, plasma - păstrată în pungi - provenea din SUA şi era destinată Austriei. Hoţii au profitat de oprirea şoferului într-o o arie de repaus germană şi au sustras încărcătura.

Ea a fost apoi transportată în Polonia unde poliţia a regăsit-o miercuri în circumstanţe neprecizate. Potrivit lui Chorazy, hoţii sperau să vândă plasma în Europa de Est. Poliţiştii nu au făcut arestări până în prezent, dar ancheta continuă.

Plasma este componenta lichidă a sângelui, în care se scaldă celulele. Obţinută prin centrifugare, plasma - un lichid de culoare galbenă - este utilizat în special în injecţii când un pacient este în stare de şoc, a pierdut mult sânge sau în caz de arsuri.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Cel mai grav atentat după 11 Septembrie, anchetă asupra pistei jihadiste Un american suspectat de a fi simpatizant al grupării Statul Islamic (SI) a comis duminică în Statele Unite cel mai grav atentat "terorist" după 11 Septembrie 2001, soldat cu cel puţin 50 de morţi într-un club de noapte gay din Florida, comentează AFP.
SUA: Membri ai Congresului cer o anchetă asupra British American Tobacco, suspectat de corupţie în Africa de Est Aleşi din Congresul SUA au cerut Ministerului american al Justiţiei să deschidă o anchetă asupra suspiciunilor de corupţie care vizează grupul British American Tobacco (BAT) în Africa de Est, relatează vineri AFP.
Germania: Anchetă după decesul a trei pacienţi într-o clinică în care au primit un tratament "alternativ" Autorităţile germane, în colaborare cu poliţia şi parchetul din Olanda, au declanşat o anchetă după decesul a doi olandezi şi a unui belgian care au primit un tratament "alternativ" într-o clinică germană din apropierea frontierei, relatează AFP.
Alba: Anchetă la SJU după ce un băieţel s-a ales cu arsuri şi cu o rană la o mână în timp ce era internat O anchetă internă a fost demarată, luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia după ce, pe reţelele de socializare a fost prezentat cazul unui băieţel de 9 luni care s-a ales cu arsuri şi cu o rană adâncă la o mână, în zona unei branule, în timp ce era internat la Secţia de Pediatrie a unităţii...
SUA: Anchetă privind o posibilă contaminare prin perfuzii, după nouă decese suspecte în spitale Oficiali din sistemul sanitar federal au anunţat declanşarea unei anchete pentru a stabili dacă perfuziile intravenoase au fost contaminate cu o bacterie, după ce nouă pacienţi bolnavi grav au murit, iar alţi zece s-au îmbolnăvit în spitale din statul Alabama după ce au fost trataţi cu soluţii comune...
Parlamentul European cere o anchetă independentă în cazul atacului asupra spitalului din Kunduz Parlamentul European (PE) a cerut joi o 'anchetă independentă' cu privire la raidul efectuat pe 3 octombrie de forţele americane asupra unui spital al organizaţiei umanitare 'Medici fără Frontiere' (MfF) în oraşul afgan Kunduz şi soldat cu 30 de morţi, incident pus de Washington pe seama unei 'erori...