Cele mai citite
 


Iaşi: Tânăr în stare gravă după ce a fumat 'vise' la preţ redus
duminică, 14 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un tânăr în vârstă de 18 ani a fost dus în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe din Iaşi, în noaptea de joi spre vineri, după ce timp de şase luni a fumat produse etnobotanice.
Tânărul a ajuns la spital din cauza unor afecţiuni ale inimii, declanşate, spune el, în urma consumului de droguri cunoscute şi sub denumirea de plante etnobotanice, cumpărate în plină campanie de reducere de preţuri.
Potrivit registrelor medicale, tânărul a mai fost internat la aceeaşi unitate medicală în urmă cu trei zile.
'Preluat rapid în UPU, pacientul a beneficiat de suport respirator şi terapie complexă a tulburărilor cardiace, sevraj. El a recunoscut că este dependent de astfel de produse şi a solicitat internarea într-un centru medical specializat' - a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi.
După ce vânzarea şi consumul produselor etnobotanice au fost interzise prin lege, preţurile acestor produse au scăzut la unele 'magazine de vise' chiar şi cu 90 la sută.
În funcţie de 'vad', adică de amplasarea cât mai aproape de o unitate de învăţământ, variază şi preţurile pliculeţelor cu pulberi din plante cu efect halucinogen. În urmă cu trei zile, pentru câteva grame de plante cumpărate de la weed-shopul 'de la colţ' un consumator de astfel de produse trebuia să plătească între 25 şi 50 de lei, acum, la acelaşi 'magazin de vise', preţurile variază între 50 şi 90 la sută.
Amatorii acestor produse, în majoritatea lor elevi şi studenţi, nu se mai sfiesc de privirile trecătorilor sau că ar putea fi recunoscuţi de cineva şi profită de perioada de 'solduri'. Ei sunt bucuroşi că în schimbul sumei de cinci lei îşi pot achiziţiona un pliculeţ de 'vise', iar în schimbul unei alocaţii sau al banilor de buzunar îşi pot face provizii pentru mai mult timp.
Parlamentul a adoptat o iniţiativă legislativă privind interzicerea vânzării şi consumului de droguri etnobotanice şi pedepsirea acestor fapte cu închisoare de la şase luni la trei ani.
Şi Guvernul a decis, în şedinţa de miercuri, interzicerea a 36 de substanţe şi plante, care vor fi asimilate drogurilor. Pentru stocurile deţinute la momentul intrării în vigoare a legii, Ministerul Sănătăţii a propus un termen tranzitoriu, astfel încât substanţele să fie distruse conform prevederilor legale.
Premierul Emil Boc a precizat că proiectul propus de Ministerul Sănătăţii şi aprobat de Executiv vine în completarea actului normativ adoptat de Legislativ şi nu-l exclude.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Cadre medicale, agresate de un consumator de plante etnobotanice Iaşi, 20 feb /Agerpres/ - Un bărbat care a fumat produse etnobotanice a sărit la bătaie la personalul medical care încerca să îi salveze viaţa.
Iaşi: O studentă s-a drogat cu etnobotanice pentru a putea dormi O studentă a fost adusă la Unitatea de Primire a Urgenţelor ''Sfântul Ioan'' din Iaşi în stare gravă, după ce a consumat plante etnobotanice, pentru a reuşi să adoarmă, după mai multe zile de nesomn.
Iaşi: La spital din cauza plantelor etnobotanice Doi tineri, unul în vârstă de 28 de ani, iar celălalt de 21 de ani, au ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' din Iaşi, după ce au consumat plante etnobotanice.
Iaşi: În comă din cauza etnobotanicelor O studentă, în vârstă de 20 de ani, a fost adusă în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi după ce a intrat în comă la scurt timp după ce s-a întors de la o petrecere unde a consumat plante cu efect halucinogen.
Iaşi: Intoxicaţi cu etnobotanice la un concert Mai mulţi studenţi din Iaşi au ajuns, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan', după ce s-au intoxicat cu plante etnobotanice inhalate în timpul unui concert.
Iaşi: Medicii de la 'Urgenţe' vor taxă pe viciu pentru importatorii de produse etnobotanice Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi vor iniţierea unui proiect legislativ prin intermediul căruia să fie impusă 'taxa pe viciu' pentru importatorii şi comercianţii de plante cu efecte halucinogen.