Cele mai citite
 


Covasna: Spitalul din Vâlcele, închis din cauza gripei noi
duminică, 14 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul de Patologie Neuromusculară 'dr. Horia Radu' din Vâlcele va fi închis începând de vineri, timp de o săptămână, pentru dezinfecţie, după ce patru pacienţi internaţi aici au fost diagnosticaţi cu gripă nouă.
Practic, conducerea instituţiei a început evacuarea spitalului, cei 60 de pacienţi, care provin din diverse judeţe ale ţării, urmând să fie trimişi acasă cu ambulanţele.
Spitalul, care este singurul cu acest specific din ţară, tratează bolnavi cu distrofii musculare, iar majoritatea sunt imobilizaţi în cărucioare.
''În spital mai sunt 20 de pacienţi care vor pleca până mâine (sâmbătă-n.r.). Serviciile de ambulanţă din ţară au trimis maşini pentru a-i prelua pe cei externaţi'', a declarat, pentru AGERPRES, directoarea instituţiei, Claudia Vigheci.
Aceasta a mai adăugat că cele patru persoane diagnosticate cu gripă nouă au fost izolate imediat după apariţia primelor simptome, prin urmare consideră că nu există riscul ca şi alţi pacienţi să se fi contaminat.
Se pare că virusul a fost adus în spital de un pacient din judeţul Mehedinţi. Sanatoriul va fi închis timp de o săptămână, după care internările vor fi reluate.
În judeţul Covasna au fost depistate până acum aproximativ 45 de persoane cu gripă nouă.
Primul caz a apărut la finele anului trecut la un şofer revenit din străinătate, iar la scurt timp a apărut un focar de infecţie şi la Liceul Szekely Miko din Sfântu Gheorghe, unde cursurile au fost suspendate în luna decembrie timp de o săptămână.
Gripa nouă a făcut două victime în judeţul Covasna - un bărbat în vârstă de 33 de ani, care s-a prezentat prea târziu la medic şi nu a mai putut fi salvat şi o femeie din Ghelinţa care a murit luna trecută la scurt timp după ce a născut.
Judeţul Covasna a primit 22.500 de doze de vaccin împotriva gripei noi, iar potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, numărul persoanelor vaccinate se cifrează la 12.068.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Jumătate din vaccinul împotriva gripei noi, rămas în stoc Numai jumătate din cantitatea totală de vaccin împotriva virusului gripei noi alocată judeţului Covasna a fost administrată de la demararea campaniei. Potrivit conducerii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, judeţul Covasna a primit 25.000 de doze, iar numărul persoanelor care s-au vaccinat se cifrează...
Covasna: Pacienţii refuză să părăsească spitalul din Vâlcele Sfântu Gheorghe, 12 feb /Agerpres/ - O parte dintre pacienţii internaţi la Spitalul de Patologie Neuromusculară 'dr. Horia Radu' din Vâlcele, care urma să fie închis pentru dezinfectare în urma depistării unor cazuri de gripă nouă, au refuzat să părăsească instituţia.
Covasna: Direcţia Sanitară, nemulţumită de campania de vaccinare împotriva gripei noi Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Covasna este nemulţumită de modul în care medicii din judeţ s-au implicat în campania de vaccinare împotriva gripei noi, dar şi de faptul că, până în prezent, doar aproximativ 11.000 de localnici şi-au administrat vaccinul împotriva virusului AH1N1, informează...
Covasna: Două centre de vaccinare împotriva gripei noi, deschise la Sfântu Gheorghe Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Covasna a anunţat, marţi, deschiderea a două centre de vaccinare împotriva gripei noi în municipiul Sfântu Gheorghe.
Covasna: Sindicatul TESA din Spitalul Judeţean Sfântu Gheorghe va participa la mişcările de protest Sindicatul TESA din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a anunţat miercuri că va participa la acţiunile de protest care vor fi organizate luna aceasta în faţa sediului Guvernului din Bucureşti, întrucât măsurile anticriză sunt de neacceptat.
Covasna: Numărul cazurilor de hepatita A, în creştere Numărul cazurilor de hepatită A a crescut în judeţul Covasna, potrivit conducerii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) în decurs de o lună şi jumătate înregistrându-se aproape 140 de pacienţi.