Cele mai citite
 


FSSR susţine revendicările Sindicatului Solidaritatea Sanitară Galaţi
duminică, 14 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România susţine revendicările Sindicatului Solidaritatea Sanitară Galaţi şi susţine hotărârea acestuia de a intra în grevă în vederea apărării drepturilor salariaţilor, potrivit unui comunicat semnat de preşedintele FSSR, Viorel Rotilă.
La finalul anului 2009, conducerea Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă 'Sf. Apostol Andrei' Galaţi a refuzat să semneze Contractul colectiv de muncă la nivel de unitate negociat şi definitivat, iar concilierea de la Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială Galaţi a eşuat prin neprezentarea unităţii, context în care Sindicatul Solidaritatea Sanitară Galaţi a declarat deschiderea conflictului de interese.
FSSR a intervenit anterior la Ministerul Sănătăţii pentru soluţionarea acestui conflict, însă toate acţiunile întreprinse nu au condus la atingerea conflictului, potrivit comunicatului Federaţiei.
Conform sursei citate, un demers similar ar putea fi iniţiat în curând şi de Sindicatul Solidaritatea Sanitară Brăila, în condiţiile în care salariaţii Spitalului Judeţean Brăila au fost obligaţi să lucreze ore suplimentare fără a fi plătiţi, ajungând în situaţia de muncă forţată.
FSSR susţine că aceste situaţii survin pe fondul haosului creat de aplicarea Legii unice de salarizare în sistemul sanitar, în contextul unei lipse totale de dialog social privind normele de aplicare ale acestei legi.
'În felul acesta, au fost create premisele ca sindicatele din sănătate să intre în grevă în cascadă, dacă Ministerul Sănătăţii continuă să rămână indiferent la situaţiile dramatice din unităţile sanitare', se menţionează în comunicat.
Programul de manifestări stabilit în comun cu celelalte federaţii bugetare afiliate Confederaţiei Naţionale Sindicale 'Cartel Alfa' ar putea fi devansat, situaţia salariaţilor agravându-se rapid, fiind necesare măsuri urgente, se subliniază în comunicat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
FSSR cere adoptarea, în regim de urgenţă, a legii care pedepseşte agresiunile împotriva salariaţilor din sănătate Federaţia Solidaritatea Sanitară din România (FSSR) a transmis luni un comunicat prin care le solicită membrilor Camerei Deputaţilor să adopte, în regim de urgenţă, un proiect de lege ce prevede sancţionarea agresiunilor săvârşite împotriva salariaţilor din sănătate.
CNS Cartel ALFA susţine acţiunile de protest ale sindicaliştilor sanitari din Galaţi Bucureşti, 12 feb /Agerpres/ - Confederaţia Naţională Sindicală 'Cartel ALFA' susţine revendicările exprimate de Sindicatul Solidaritatea Sanitară Galaţi, membru al Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' din România, în privinţa redeschiderii conflictului colectiv de muncă şi declanşării procedurilor de...
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România solicită medicilor să semneze contractele pentru gărzi Federaţia Solidaritatea Sanitară din România solicită medicilor care efectuează gărzi să semneze Contractele individuale de muncă cu timp parţial pentru gărzile suplimentare, se arată într-un comunicat al sindicatelor.
Congresul Federaţiei Solidaritatea Sanitară a luat decizia de a nu declanşa grevă în perioada următoare Federaţia Solidaritatea Sanitară din România nu va declanşa grevă în perioada următoare, potrivit unei decizii luate vineri de Congresul FSS.
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România cere medicilor să suspende protestele pentru o zi Federaţia Solidaritatea Sanitară din România cere medicilor să suspende protestele pentru o zi ca urmare a demarării negocierilor cu Ministerul Sănătăţii, se arată într-un comunicat al sindicatelor.
Galaţi: Angajaţii Spitalului Judeţean se pregătesc de grevă generală Galaţi, 12 feb /Agerpres/ -?Sindicatul 'Solidaritatea Sanitară' Galaţi a decis redeschiderea conflictului colectiv de muncă şi declanşarea procedurilor de începere a grevei generale la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă 'Sf. Apostol Andrei', din cauza refuzului unităţii de a acorda tichetele de masă...