Cele mai citite
 


Un pacient britanic s-a trezit cu două picioare stângi
duminică, 14 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un medic britanic şi-a pierdut dreptul de a mai profesa după ce a ataşat un al doilea picior stâng unui pacient care avea nevoie de o proteză, relatează Daily Mirror.
Patrick Morrison aştepta cu nerăbdare să meargă din nou, cu ajutorul noului său picior artificial, după ce membrul drept a trebuit să-i fie amputat.

Când a încercat să meargă, britanicul, în vârstă de 76 de ani, a observat că stătea înclinat într-o parte, dar a crezut că acest lucru face parte din procesul de învăţare.

El a fost devastat însă când a descoperit că proteza pe care i-o ataşase dr. Malcolm Griffiths era de fapt pentru partea stângă şi nu dreaptă.

Eroarea a fost observată abia după cinci luni de la operaţie, când soţia bătrânului a înlăturat şoseta protectoare a piciorului artificial.

Bizar este că specialistul nu a sesizat nepermisa gafă în timpul celor două examinări la care bătrânul fusese programat după operaţie. Şi nu numai că piciorul artificial era unul stâng, dar acesta era şi de mărimea 8, în loc de 9.

Operaţia a fost efectuată la spitalul Astley Ainslie din Edinburgh.

Medicul, împotriva căruia mai depuseseră plângeri alţi 10 pacienţi, a fost de acord să i se anuleze licenţa.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
A fost inventată o proteză care preia senzaţiile membrului amputat O echipă austriacă a prezentat luni, la Viena, o proteză de picior ce poate simula senzaţiile membrului amputat, o premieră mondială care ar putea schimba viaţa pacienţilor şi combate durerile fantomă, informează AFP.
Mureş: Cea mai performantă proteză de mână, prezentată la Simpozionul Internaţional OrtoProfil de la Sovata Cea mai performantă proteză de mână, proteza mioelectrică multiarticulară, care a fost realizată de specialişti scoţieni, va fi prezentată vineri, în cadrul celei de-a VIII-a ediţii a Simpozionului Internaţional în Domeniul protezării OrtoProfil, ce are loc la Sovata pe parcursul a trei zile.
Regele Juan Carlos al Spaniei are o proteză la şold, după o operaţie în urma unei căzături Regele Juan Carlos al Spaniei a fost operat în dimineaţa zilei de sâmbătă la Madrid, în urma unei fracturi în trei părţi a şoldului drept, căpătate în urma unei căzături suferite într-o călătorie privată în Botswana, după cum a informat Casa Regală prin intermediul unui comunicat de presă.
Unui pinguin şchiop i-a fost grefat un picior imprimat în 3D Şchiop de nouă ani, pinguinul Bagpipes va putea să meargă din nou normal datorită unei proteze imprimate în 3D. El a fost găsit în 2007, prins într-un năvod al unor pescari din Noua Zeelandă. A trebuit să i se amputeze un picior şi de atunci schioapătă, scrie metronews.fr.
Senatorul Verestoy Attila a fost operat la picior Senatorul Verestoy Attila a fost operat joi la gamba dreaptă, intervenţia durând peste patru ore.
Prima proteză de bazin uman, montată cu succes la un tânăr de 18 ani din Italia Medici de la spitalul universitar din Torino au realizat cu succes, în premieră mondială, o intervenţie chirurgicală de montare a primei proteze de bazin, la un tânăr de 18 ani, informează AFP.