Cele mai citite
 


CNS Cartel ALFA susţine acţiunile de protest ale sindicaliştilor sanitari din Galaţi
vineri, 12 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 12 feb /Agerpres/ - Confederaţia Naţională Sindicală 'Cartel ALFA' susţine revendicările exprimate de Sindicatul Solidaritatea Sanitară Galaţi, membru al Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' din România, în privinţa redeschiderii conflictului colectiv de muncă şi declanşării procedurilor de începere a grevei generale în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă 'Sf. Apostol Andrei' din Galaţi, informează un Comunicat de presă.
'Situaţia survine pe fondul haosului creat de aplicarea legii unice de salarizare, iar demersul s-ar putea extinde în condiţiile în care salariaţii Spitalului Judeţean Brăila au fost obligaţi să lucreze ore suplimentare fără a fi plătiţi, ajungând în situaţia de muncă forţată', precizează Hossu, preşedinte al CNS Cartel ALFA.
CNS Cartel ALFA Solicită factorilor responsabili să accepte de urgenţă acordarea tichetelor de masă pentru luna ianuarie 2010, precum şi a celui de-al 13-lea salariu, a sumelor reţinute în mod ilegal suplimentar în baza Legii nr. 329/2009, respectarea obligaţiilor asumate la negocierea contractului colectiv de muncă.
CNS Catel ALFA avertizează că există premisele ca sindicatele din sănătate să intre unul după altul în grevă, în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii continuă să rămână indiferent faţă de situaţia dramatică existentă în unităţile sanitare. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
FSSR susţine revendicările Sindicatului Solidaritatea Sanitară Galaţi Federaţia Solidaritatea Sanitară din România susţine revendicările Sindicatului Solidaritatea Sanitară Galaţi şi susţine hotărârea acestuia de a intra în grevă în vederea apărării drepturilor salariaţilor, potrivit unui comunicat semnat de preşedintele FSSR, Viorel Rotilă.
Galaţi: Angajaţii Spitalului Judeţean se pregătesc de grevă generală Galaţi, 12 feb /Agerpres/ -?Sindicatul 'Solidaritatea Sanitară' Galaţi a decis redeschiderea conflictului colectiv de muncă şi declanşarea procedurilor de începere a grevei generale la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă 'Sf. Apostol Andrei', din cauza refuzului unităţii de a acorda tichetele de masă...
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Solidaritatea Sanitară respinge proiectul privind salarizarea angajaţilor din Sănătate şi anunţă proteste Federaţia Solidaritatea Sanitară respinge categoric anexa privind salarizarea angajaţilor din Sănătate din proiectul Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind salarizarea unitară şi anunţă iniţierea procedurilor pentru declanşarea protestelor.
Pacienţii de la sate din Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa vor beneficia de consultaţii fără a se deplasa la oraş Aproape 200 de medici de familie din mediul rural din judeţele Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa au primit echipamente portabile pentru diverse analize şi au fost instruiţi cum să le folosească, astfel încât bolnavii cronici nu vor mai trebui să parcurgă zeci de kilometri până la oraş pentru a-şi efectua...
Brăila: Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă ameninţă cu declanşarea protestelor Cei 2.000 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila ameninţă cu declanşarea unor acţiuni de protest, care pot ajunge chiar până la greva generală, deoarece de trei luni nu le-au fost semnate contractele de muncă şi că nu le sunt acordate tichete de masă.