Cele mai citite
 


Harghita: Lucrări de modernizare la clădirea Policlinicii din Miercurea Ciuc
vineri, 12 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Miercurea Ciuc, 12 feb /Agerpres/ - Clădirea Policlinicii din Miercurea Ciuc a beneficiat de o serie lucrări de modernizare, astfel încât să poată deveni accesibilă şi pentru persoanele cu dizabilităţi.
În urma unei investiţii susţinute de Consiliul Judeţean Harghita a fost construită o rampă pentru cărucioare şi nişte scări noi, s-a amenajat o parcare şi a fost achiziţionat un ascensor pentru persoanele cu handicap.
Lucrările au fost extrem de necesare întrucât cei care se deplasau în cărucior erau purtaţi pe scări de rudele apropiate sau, dacă veneau singuri, le era imposibil să intre în clădire. De asemenea, nici tărgile pe roţi nu aveau acces în imobil, ceea ce făcea dificile intervenţiile, atunci când situaţia o impunea.
În Policlinica Miercurea Ciuc funcţionează mai multe cabinete ambulatorii, dar şi un laborator de analize.
Investiţia se ridică la 400.000 de lei, din care 300.000 de lei au fost alocaţi din bugetul de stat. Lucrările au început în august 2009 şi au fost finalizate recent.
Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, consideră că este important ca serviciile medicale oferite cetăţenilor să se îmbunătăţească, mai ales că în ultimii 19 ani, nu s-au făcut foarte multe în domeniul sănătăţii.
'Credem că pentru serviciile medicale ambulatorii trebuie să le oferim locuitorilor judeţului servicii îmbunătăţite şi este important să ţinem cont şi de necesităţile oamenilor cu handicap locomotor', a spus Borboly.
Majoritatea clădirilor de utilitate publică din Harghita nu sunt accesibile persoanelor cu handicap, acestea fiind nevoite fie să intre în imobile prin subsol fie să aştepte afară până când cei care îi însoţesc reuşesc să găsească o soluţie de acces. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: La Spitalul Judeţean de Urgenţă se amenajează o sală de naştere alternativă Miercurea Ciuc, 4 ian /Agerpres/- Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va dispune, în curând, de o sală de naştere alternativă, în prezent fiind efectuate ample lucrări de modernizare şi extindere.
Harghita: Sume importante de bani alocate spitalelor din judeţ de către Ministerul Sănătăţii Spitalele din judeţul Harghita au primit de la Ministerul Sănătăţii suma de aproape 5 milioane de lei, banii urmând să fie folosiţi pentru diverse lucrări de reabilitare şi modernizare.
Contractul de finanţare pentru reabilitarea ambulatoriului Spitalului Judeţean Harghita, semnat Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va fi reabilitat şi dotat din fonduri europene, după ce Consiliul Judeţean Harghita a câştigat un important proiect în cadrul Programului Operaţional Regional.
Harghita: Vizită la importante proiecte europene derulate în cadrul Programului Operaţional Regional Lucrările de investiţii realizate în cadrul unor importante proiecte europene, derulate în Harghita prin Programul Operaţional Regional, au putut fi văzute, marţi, de jurnaliştii din presa locală şi centrală.
Harghita: Operaţii laparoscopice la secţia de ginecologie a Spitalului Judeţean, în urma unei investiţii a CJ Laparoscopul primit anul trecut de secţia de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a fost pus în funcţiune, după ce Consiliul Judeţean a achiziţionat accesoriile necesare.
Harghita: Rampă de acces pentru persoane cu dizabilităţi, în clădirea CJ Clădirea Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc dispune, de miercuri, de o rampă de acces destinată persoanelor cu handicap locomotor.