Cele mai citite
 


Galaţi: Angajaţii Spitalului Judeţean se pregătesc de grevă generală
vineri, 12 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Galaţi, 12 feb /Agerpres/ -?Sindicatul 'Solidaritatea Sanitară' Galaţi a decis redeschiderea conflictului colectiv de muncă şi declanşarea procedurilor de începere a grevei generale la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă 'Sf. Apostol Andrei', din cauza refuzului unităţii de a acorda tichetele de masă pentru luna ianuarie 2010.
Liderul sindicatului, Lidia Celmare, a declarat, vineri, că situaţia vine pe fondul 'haosului' creat de aplicarea legii unitare a salarizării.
În afară de acordarea tichetelor de masă, Sindicatul 'Solidaritatea Sanitară' mai cere acordarea celui de-al 13-lea salariu, acordarea sumelor reţinute în mod ilegal suplimentar în baza Legii nr. 329/2009, respectarea obligaţiilor asumate la negocierea contractului colectiv de muncă.
De asemenea, sindicatul solicită evaluarea anuală a salariaţilor, în condiţiile în care refuzul unităţii de a respecta obligaţiile legale în domeniu a făcut ca în decembrie 2009 foarte mulţi salariaţi să aibă un salariu mult mai mic decât ar fi avut dreptul, fiind lipsiţi astfel de drepturile salariale cuvenite şi în cursul anului 2010.
Liderul de sindicat spune că deja conflictul colectiv este deschis şi înregistrat la Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială Galaţi, din momentul în care unitatea a refuzat înregistrarea contractului colectiv de muncă la începutul acestei?ierni.
Cum deja la Spitalul Judeţean a avut loc o grevă de avertisment, următorul pas va fi intrarea în grevă generală pe timp nelimitat, ameninţă sindicatul, care numără 700 de cadre medicale din totalul celor aproximativ 2.000 de angajaţi ai Spitalului Judeţean 'Sf. Apostol Andrei' din Galaţi.
Directorul Spitalului Judeţean, George Şchiopu, a avut o primă întâlnire cu sindicaliştii, prilej cu care le-a promis că, până la sfârşitul acestei luni, va găsi soluţii pentru rezolvarea problemelor. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Galaţi: Peste 200 de salariaţi de la Spitalul CFR au protestat în stradă în timpul grevei de avertisment Galaţi, 19 oct/Agerpres/- Peste 200 de angajaţi ai Spitalului CFR Galaţi au ieşit miercuri în stradă în timpul celor două ore de grevă de avertisment, nemulţumiţi de salariile mici şi de condiţiile de muncă.
CNS Cartel ALFA susţine acţiunile de protest ale sindicaliştilor sanitari din Galaţi Bucureşti, 12 feb /Agerpres/ - Confederaţia Naţională Sindicală 'Cartel ALFA' susţine revendicările exprimate de Sindicatul Solidaritatea Sanitară Galaţi, membru al Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' din România, în privinţa redeschiderii conflictului colectiv de muncă şi declanşării procedurilor de...
FSSR susţine revendicările Sindicatului Solidaritatea Sanitară Galaţi Federaţia Solidaritatea Sanitară din România susţine revendicările Sindicatului Solidaritatea Sanitară Galaţi şi susţine hotărârea acestuia de a intra în grevă în vederea apărării drepturilor salariaţilor, potrivit unui comunicat semnat de preşedintele FSSR, Viorel Rotilă.
Solidaritatea Sanitară respinge proiectul privind salarizarea angajaţilor din Sănătate şi anunţă proteste Federaţia Solidaritatea Sanitară respinge categoric anexa privind salarizarea angajaţilor din Sănătate din proiectul Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind salarizarea unitară şi anunţă iniţierea procedurilor pentru declanşarea protestelor.
Grevă generală în toate spitalele din ţară în 31 octombrie Sindicaliştii Federaţiei Sanitas vor intra în grevă generală în toate spitalele din ţară în data de 31 octombrie, dacă nu se va ajunge la o soluţie cu autorităţile pe Legea salarizării unitare, a anunţat, joi, preşedintele Sanitas, Leonard Bărăscu.