Cele mai citite
 


Femeile sunt mai puţin capabile decât bărbaţii să reziste tentaţiilor culinare
luni, 2 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Nutritie
 

Puse în faţa felurilor de mâncare favorite, femeile sunt mai puţin capabile decât bărbaţii să reziste tentaţiei, conform unui nou studiu care încearcă să explice de ce în rândul femeilor se înregistrează o rată mai mare a obezităţii decât în rândul bărbaţilor, informează cotidianul The Boston Globes.

Cercetătorii care au încercat să înţeleagă mecanismul cerebral ce controlează cantitatea de mâncare consumată s-au arătat surprinşi de descoperirea că există o diferenţă concludentă între femei şi bărbaţi în ceea ce priveşte felul în care creierul răspunde la stimulii alimentari.

Prof. Gene-Jack Wang de la Brookhaven National Laboratory, coordonatorul acestui studiu, încerca să afle de ce unii oamenii mănâncă mai mult decât au nevoie. El a scanat creierul a 13 femei şi 10 bărbaţi voluntari, pentru a observa felul în care creierul acestora reacţionează în faţa felurilor favorite de mâncare. Rezultatele acestui experiment au fost prezentate în ultimul număr al revistei Proceedings of the National Academy of Sciences.
"În cazul femeilor semnalele înregistrate dinspre creier sunt mult mai diferite decât cele observate la bărbaţi", a explicat el într-un interviu telefonic.
În cadrul studiului, voluntarii au fost interogaţi cu privire la felurile lor preferate de mâncare, apoi au fost solicitaţi să nu mănânce nimic peste noapte. A doua zi dimineaţă activitatea lor cerebrală a fost scanată, în timp ce li se ofereau felurile preferate de mâncare. Apoi aceştia au fost supuşi unei tehnici de inhibare cognitivă, pentru a le suprima percepţia foamei.

Deşi atât bărbaţii cât şi femeile au declarat că senzaţia de foame li s-a diminuat în urma folosirii acestei tehnici de inhibare, rezultatele scanării creierului au demonstrat că această situaţie era adevărată doar în cazul bărbaţilor, în timp ce în cazul femeilor regiunea din creier responsabilă de răspunsul organismului la mâncare a rămas activă. AGERPRES/(Bălu Codruţ)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Expoziţie de informare şi consiliere despre nutriţie şi diabet, în mai, la Sala Palatului Informaţii despre o alimentaţie sănătoasă pot fi aflate la ExpoDiabet - expoziţie de informare şi consiliere despre nutriţie, diabet şi viaţă sănătoasă, ce va avea loc în perioada 20 - 22 mai la Sala Palatului din Bucureşti.
Nutriţioniştii recomandă iaurtul pentru o alimentaţie sănătoasă Specialiştii în nutriţie recomandă ca după perioada sărbătorilor de iarnă, cu mese foarte bogate, să se revină la o alimentaţie sănătoasă, iar în cadrul acesteia un loc important să îl ocupe iaurtul.
Nicolae Hâncu: Măsurile pentru o alimentaţie sănătoasă sunt necesare Prof. dr. Nicolae Hâncu, preşedintele Societăţii Române de Diabet şi Boli de Nutriţie, a declarat pentru AGERPRES că este binevenită orice măsură care conduce la scăderea consumului de produse nesănătoase precum cele de tip fast-food.
Banana - sursă de energie Bananele sunt o preţioasă sursă de energie, vitamine şi fibre fiind căutate atât pentru gustul şi aroma speciale cât şi pentru proprietăţile nutritive
Ananasul - regele fructelor Ananasul este o plantă erbacee, perenă, din familia Bromeliaceae şi singura din această familie care produce fructe comestibile.
Ceaiul băut fierbinte creşte riscul cancerului de esofag - studiu Persoanele cărora le place să-şi bea ceaiul sau cafeaua foarte fierbinte se expun unui risc crescut de cancer la esofag, conform unui nou studiu preluat de The Times.