Cele mai citite
 


Migrenele dublează riscul de atac cardiac (studiu)
vineri, 12 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Neurologie
 

Persoanele care suferă în mod regulat de migrene, întâmpină un risc de atac cardiac de două ori mai mare decât persoanele care nu suferă din cauza migrenelor, conform unui studiu publicat miercuri în SUA, informează AFP.

Autorii studiului au constat de asemenea că pacieţii care suferă de migrene întâmpină şi riscuri crescute de a suferi atacuri cerebrale, de diabet, hipertensiune arterială şi de a avea niveluri ridicate de colesterol în organism, de asemenea factori declanşatori ai maladiilor cardiovasculare.

'De obicei migrenele sunt văzute ca nişte afecţiuni minore care doar afectează confortul cotidian, însă acestea pot ameninţa starea generală de sănătate', precizează Dr Richard Lipton, profesor de neurologie la Facultatea de Medicină Albert Einstein a Universităţii Yeshiva din New York, coordonatorul acestui studiu publicat în ultimul număr al revistei Neurology.

Acest studiu a fost realizat pornind de la chestionarea amănunţită şi evaluarea stării de sănătate a 11.000 de americani între 18 şi 80 de ani, dintre care 6.102 sufereau d emigrene.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Risc crescut de colesterol mărit, diabet şi hipertensiune la femeile care consumă tăiţei instant (studiu) Femeile care consumă tăiţei instant ('noodles'), de cel puţin două ori pe săptămână, prezintă un risc cu 68% mai mare de colesterol mărit, diabet şi hipertensiune, se arată într-un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Harvard şi publicat în Journal of Nutrition, în ediţia din august.
Suplimentele de omega 3 sunt inutile în cazul subiecţilor cu ridicat risc cardiac Suplimentele alimentare de ulei de peşte, bogat în omega 3, nu au niciun efect în cazul persoanelor cu risc cardiovascular ridicat care primesc deja un tratament medicamentos, conform concluziilor unui vast studiu realizat în Italia şi publicat miercuri în SUA, informează AFP.
Studiu: Peste 45% din populaţia adultă a României - cu hipertensiune arterială În România, hipertensiunea arterială afectează 45,1% din populaţia adultă, potrivit rezultatelor celui mai recent studiu - SEPHAR III, efectuat de Societatea Română de Hipertensiune şi dat vineri publicităţii.
Unul din 3 români suferă de afecţiuni cardiovasculare, ca urmare a colesterolului mărit Peste 30% din populaţia României suferă de hipertensiune arterială şi diabet zaharat ca efect al colesterolului mărit, potrivit studiului naţional Cardio-Zone, coordonat de prof. dr. Mircea Cinteză.
Drojdia de orez rosu – mentine inima sanatoasa si regleaza colesterolul Stresul, fumatul, consumul de alcool, somnul insuficient, supraponderalitatea si alimentatia haotica, plina de aditivi, sunt factori care conduc la perturbarea echilibrului fiziologic caracteristic unui organism sanatos. Peste 30% din populatia Romaniei sufera de hipertensiune arteriala si...
Deficitul de diaminoxidază poate fi cauza majorităţii migrenelor /studiu/ Cele mai multe dintre migrene au drept cauză excesul de histamină în sânge, provocat de deficitul de diaminoxidază (DAO), o enzimă care degradează histamina, este concluzia unui studiu spaniol prezentat duminică la Viena în timpul Congresului mondial de neurologie, relatează agenţia EFE.