Cele mai citite
 


În 2009, 314 medicamente au ieşit de pe piaţa românească
vineri, 12 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 12 feb./Agerpres/ - Dinamica anuală a ieşirilor/intrărilor pe piaţa românească în zona produselor farmaceutice este relativ ridicată, ridicându-se la câteva sute, indică un raport Cegedim.
'Apreciem că este o dinamică normală (deşi ridicată) a produselor pe piaţă. Dacă piaţa românească devine din ce în ce mai ostilă, vor fi introduse mai puţine produse decât în mod normal, aşa cum numărul produselor care rezistă pe piaţă se va diminua, deci numărul celor ieşite va fi mai mare decât în mod normal. Problema apare la nivel de produs: o dată ieşit de pe piaţă, este destul de greu să mai reintre', a afirmat directorul general Cegedim, Petru Crăciun.
Introducerea unui medicament nou depinde de piaţa şi de natura produsului. Pentru un produs original durează 8-10 ani pentru a fi lansat pe piaţa globală şi alţi 1-3 ani după decizia de lansare pe o piaţă locală.
În 2009 au ieşit de pe piaţa românească un număr de 314 medicamente Rx. Din cele 3.015 de medicamente Rx care au existat pe piaţă - şi în 2008 şi în 2009 -, alte 499 au suferit scăderi ale vânzărilor de cel puţin 50%, iar, în eventualitatea unor evoluţii defavorabile, ar putea ieşi de pe piaţă în 2010, relevă raportul. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Declin în 2009 pentru piaţa produselor farmaceutice Bucureşti, 12 feb /Agerpres/ - Piaţa produselor farmaceutice din România a înregistrat anul trecut o scădere de 1,7% şi un volum al vânzărilor mai mic cu 9,1%, pe fondul deprecierii puterii de cumpărare a populaţiei, relevă raportul Cegedim pe 2009.
Un raport american cere întărirea reglementărilor în vederea combaterii medicamentelor falsificate Lupta împotriva fenomenului crescând pe care îl reprezintă falsificarea medicamentelor impune înăsprirea reglementărilor în ce priveşte distribuţia farmaceutică în SUA şi o cooperare sporită pe plan internaţional, conchide un raport al Institutului american pentru medicină /IOM/, făcut public miercuri...
Mesajele cu oferte farmaceutice, printre cele mai importante pericole informatice în T1 (raport BitDefender) Mesajele ce conţin oferte farmaceutice false sau cele care vizează acordarea unor discounturi la anumite produse prin intermediul cupoanelor au reprezentat, în primele trei luni ale anului, unele dintre cele mai importante ameninţări informatice în România, arată raportul publicat de Bitdefender Mobile...
Marile companii farmaceutice trebuie să se extindă pe pieţele emergente, potrivit unui studiu Principalii producători de medicamente trebuie să acţioneze rapid pentru a se adapta noii ordini mondiale în care unele dintre pieţele emergente par hotărâte să detroneze unele dintre pieţele naţionale în ceea ce priveşte vânzarea de produse farmaceutice, avertizează un raport dat publicităţii marţi...
Sanofi conduce clasamentul companiilor farmaceutice din România Clasamentul celor mai mari companii farmaceutice din România continua sa fie dominat de Sanofi, urmata de Hoffman La Roche şi Novartis, arata ultimul raport Cegedim intitulat "Pharma & Hospital Report", scrie luni Ziarul financiar.
Medicamentele contrafăcute provoacă pierderi de 10 miliarde de euro pe an industriei farmaceutice din UE (raport) Medicamentele contrafăcute costă industria farmaceutică din Uniunea Europeană 10,2 miliarde de euro pe an şi înseamnă pierderea a aproape 38.000 de locuri de muncă directe în acest sector, potrivit unui raport publicat joi şi citat de France Presse.