Cele mai citite
 


Covasna: Pacienţii refuză să părăsească spitalul din Vâlcele
vineri, 12 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sfântu Gheorghe, 12 feb /Agerpres/ - O parte dintre pacienţii internaţi la Spitalul de Patologie Neuromusculară 'dr. Horia Radu' din Vâlcele, care urma să fie închis pentru dezinfectare în urma depistării unor cazuri de gripă nouă, au refuzat să părăsească instituţia.
În cursul dimineţii de vineri, conducerea spitalului a luat decizia de a evacua spitalul şi de a-l închide timp de o săptămână pentru a putea face dezinfectarea, dar a fost nevoită să revină asupra planului deoarece o parte dintre pacienţi au refuzat să plece.
Potrivit directoarei instituţiei, Claudia Vigheci, pacienţii au fost informaţi asupra riscurilor la care se expun, dar şi-au asumat în scris răspunderea de a rămâne.
'Noi am luat toate saloanele la rând şi le-am spus tuturor pacienţilor că au fost depistate patru persoane cu gripă nouă. Cei care au vrut au fost externaţi în cursul dimineţii şi au plecat acasă, dar o mare parte au spus că rămân pe proprie răspundere. Noi am făcut un tabel şi i-am pus să semneze. Nici prin cap nu ne-a trecut că nu vor să plece', a declarat Claudia Vigheci.
Aceasta a menţionat că cei patru pacienţi diagnosticaţi cu gripă nouă au prezentat forme uşoare şi că au fost izolaţi imediat după apariţia primelor simptome. Prin urmare consideră că nu există riscul ca şi alţi pacienţi să se fi contaminat.
Claudia Vigheci a declarat că a început dezinfectarea spaţiilor şi a interzis pacienţilor să iasă din spital.
'Am încuiat poarta şi nu permitem pacienţilor să iasă din spital. Unii aveau obiceiul să meargă până la izvor, să ia apă minerală. (...) Vom dezinfecta mai des, nu avem ce face, dar eu cred că pericolul a trecut', a declarat directoarea instituţiei.
Potrivit acesteia, pacienţii externaţi au fost transportaţi acasă cu ambulanţele.
Se pare că virusul a fost adus în spital de un pacient din judeţul Mehedinţi.
Spitalul de Patologie Neuromusculară 'dr. Horia Radu' din Vâlcele tratează bolnavi cu distrofii musculare din întreaga ţară, fiind singurul cu acest profil din România.
În judeţul Covasna, au fost depistate până acum aproximativ 45 de persoane cu gripă nouă, iar două au murit. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Spitalul din Vâlcele, închis din cauza gripei noi Spitalul de Patologie Neuromusculară 'dr. Horia Radu' din Vâlcele va fi închis începând de vineri, timp de o săptămână, pentru dezinfecţie, după ce patru pacienţi internaţi aici au fost diagnosticaţi cu gripă nouă.
Covasna: Jumătate din vaccinul împotriva gripei noi, rămas în stoc Numai jumătate din cantitatea totală de vaccin împotriva virusului gripei noi alocată judeţului Covasna a fost administrată de la demararea campaniei. Potrivit conducerii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, judeţul Covasna a primit 25.000 de doze, iar numărul persoanelor care s-au vaccinat se cifrează...
Covasna: Pacienţii şi angajaţii Spitalului din Vâlcele vor protesta în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe Sfântu Gheorghe, 29 mar /Agerpres/ - Pacienţii şi angajaţii Centrului de Patologie Neuromusculară din Vâlcele, care protestează de două zile împotriva intenţiei Ministerului Sănătăţii de a-i muta la Întorsura Buzăului, vor picheta miercuri, între orele 12 şi 13 sediul Prefecturii din Sfântu Gheorghe...
Covasna: Bolnavii cu distrofii musculare vor să continue protestele în faţa Ministerului Sănătăţii Membrii Asociaţiei distroficilor muscular din România, care protestează de trei zile împotriva mutării Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului, susţin că vor picheta sediul Ministerului Sănătăţii din Bucureşti pentru a împiedica materializarea acestui proiect.
Covasna: Prefectura Covasna şi sediul UDMR, pichetate de angajaţii şi pacienţii spitalului din Vâlcele Aproximativ 80 de pacienţi şi angajaţi ai Centrului de Patologie Neuromusculară 'dr. Horia Radu' din Vâlcele au pichetat joi sediul Prefecturii Covasna, precum şi sediul UDMR din Sfântu Gheorghe, în semn de protest faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa această unitate medicală cu o tradiţie...
Covasna: Băutura energizantă cu zer şi apa minerală cu fibre aglutenice, promovate de clusterul Agrofood Două băuturi recent fabricate în judeţul Covasna, una pe bază de zer şi alta cu apă minerală şi fibre aglutenice extrase din rădăcină de cicoare, au fost promovate vineri în cadrul Conferinţei internaţionale a clusterelor, organizată la incubatorul de afaceri din Sfântu Gheorghe.