Cele mai citite
 


Gripa porcină a ucis până la 17.000 de americani
vineri, 12 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Washington, 12 feb /Agerpres/ - Gripa AH1N1 a ucis până la această oră până la 17.000 de americani, inclusiv 1.800 de copii, au anunţat vineri Centrele federale pentru controlul bolilor şi prevenţie /CDC/, citate de Reuters.
Pandemia de gripă porcină a trimis în spital, în SUA, tot atâtea persoane ca într-un sezon normal de gripă - însă cei mai mulţi bolnavi au fost adulţi tineri şi copii, în loc de persoane în vârstă, iar fenomenul s-a produs în lunile când în mod obişnuit gripa nu se manifestă deloc sau se pot număra foarte puţine cazuri.

'CDC estimează că între 41 şi 84 de milioane de cazuri de gripă AH1N1 din 2009 s-au produs între aprilie 2009 şi 16 ianuarie 2010', a precizat agenţia într-o declaraţie. În mod obişnuit, CDC utilizează o cifră medie, respectiv 57 de milioane de persoane infectate.

Între 8.330 şi 17.160 de persoane au murit în intervalul de timp amintit de gripa H1N1, cu o medie de circa 12.000, a precizat CDC. Între cei care au decedat se numără între 880 şi 1.800 de copii, până la 13.000 de adulţi sub vârsta de 65 de ani şi numai între 1.000 şi 2.000 de bătrâni.

Într-un sezon normal de gripă, CDC estimează că 36.000 de americani mor de gripă, însă 90 la sută dintre aceştia sunt persoane în vârstă. CDC consideră că într-un astfel de sezon în jur de 200.000 sunt internate în spital, dar este vorba tot de oameni în vârstă.

Pandemia de gripă porcină a afectat în schimb în special persoanele mai tinere.

Estimarea CDC relevă că între 183.000 şi 378.000 de oameni au fost spitalizaţi din cauza gripei porcine AH1N1, din aprilie 2009 până în ianuarie 2010. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DSP Dâmboviţa: Nouă cazuri confirmate de gripă AH1N1 Şapte cazuri de gripă porcină (cu virusul gripal AH1N1), precum şi două cazuri de infecţie acută respiratorie - SARI, cu virusul AH1N1, dintre care un copil de opt luni din Târgovişte, au fost confirmate la nivelul judeţului Dâmboviţa, conform Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa.
Hunedoara: Analizele au infirmat cazul de gripă porcină la un tânăr din Petrila Analizele de laborator au infirmat suspiciunea de gripă AH1N1 la tânărul de 22 de ani, din oraşul Petrila, care a fost internat la sfârşitul săptămânii trecute într-un spital din Timişoara după ce bolnavul a fost bănuit de gripă porcină.
Dâmboviţa: Anchetă la Spitalul Judeţean Târgovişte după ce un tânăr a murit de gripă AH1N1 Conducerea Spitalului Judeţean Târgovişte a dispus o anchetă internă, după ce un tânăr de 27 de ani a murit din cauza gripei AH1N1, cunoscută popular sub denumirea de gripă porcină.
Dâmboviţa: Alte trei cazuri de gripă AH1N1, confirmate în judeţ Alte trei cazuri de gripă AH1N1 au fost înregistrate în judeţul Dâmboviţa, informează, joi, Direcţia de Sănătate Publică (DSP), după ce în urmă cu două zile instituţia anunţa că sunt două cazuri de gripă porcină în judeţ.
Vrancea: Trei cazuri de gripă porcină, confirmate în judeţ Trei cazuri de gripă porcină AH1N1, semnalate la bolnavi din municipiul Focşani , oraşul Odobeşti şi comuna Baloteşti, au fost confirmate, luni, de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea.
Gripa porcină nu ar fi mai periculoasă decât cele obişnuite de sezon Washington, 4 mai /Agerpres/ - Informaţiile care parvin specialiştilor americani din diferite colţuri ale lumii le-au permis să tragă concluzia că virusul A (H1N1) nu ar fi mai periculos decât virusurile obişnuite ale gripei de sezon, a declarat duminică seara, într-o intervenţie la postul de televiziune...