Cele mai citite
 


UNPR: Salvarea capitalului românesc trebuie să fie o prioritate
duminică, 14 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 30 de reprezentanţi ai patronatelor teritoriale şi ai federaţiilor profesionale membre ale Uniunii Naţionale a Patronatului Român solicită Guvernului măsuri concrete de susţinere a firmelor mici şi mijlocii cu capital românesc, a declarat Marian Petre Miluţ, preşedinte al UNPR, după reuniunea de joi de la Bucureşti.
Şedinţa a avut ca principală temă analiza situaţiei mediului de afaceri la începutul anului 2010. Concluzia preşedinţilor de federaţii regionale şi de ramură care fac parte din UNPR a fost aceea că economia românească are nevoie de o infuzie consistentă de capital în zona investiţiilor publice, pentru a depăşi contracţia actuală a cererii.
Potrivit reprezentanţilor micilor întreprinzători, anul 2010 riscă să rămână în istorie ca unul care a îngenuncheat definitiv firmele cu capital autohton. 'Sentimentului de nesiguranţă pe care îl au patronii, confruntaţi cu efectele crizei economice, i se adaugă şi neîncrederea în finanţarea programelor guvernamentale care le sunt destinate. Investind în infrastructură s-ar dezvolta zone economice care acum sunt defavorizate. Acest lucru ar permite crearea de locuri de muncă şi generarea unor venituri la buget pentru pensii şi sănătate', a subliniat preşedintele UNPR, Marian Petre Miluţ.
UNPR va înainta Guvernului un material în care va fi prezentată situaţia privind capitalul autohton şi necesitatea unei transparenţe totale a licitaţiilor publice, fără de care niciun program de dezvoltare nu se poate realiza.
'Să nu uităm că investiţiile atrag alte investiţii', afirmă Miluţ.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mircea Andrei, candidat al AAM la preşedinţia CJ Argeş: Judeţul are nevoie de investiţii în turism (interviu) Senatorul democrat-liberal Mircea Andrei, candidat din partea Alianţei pentru Argeş şi Muscel (AAM) la preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş, afirmă într-un interviu acordat AGERPRES că judeţul are nevoie de investiţii majore în turism, dar şi în industrie şi agricultură.
Sibiu: Consiliul Judeţean anunţă investiţii masive în protecţia mediului, sănătate, cultură şi transporturi Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Ioan Cindrea, a anunţat marţi, într-o conferinţă, investiţii masive în dezvoltarea judeţului, prin alocarea mai multor bani din bugetul propus spre aprobare, ceea ce va însemna pentru sibieni colectare selectivă a gunoaielor în toate localităţile din 2014...
Politicienii dau prioritate problemelor economice şi în 2011 Bucureşti, 24 dec /Agerpres/ - Reprezentanţi ai Puterii şi Opoziţiei au indicat aproape aceleaşi priorităţi pentru 2011, dar se gândesc la formule diferite de guvernare care să le pună în aplicare.
Primarul municipiului Alexandria: O prioritate este dezvoltarea oraşului peste râul Vedea, spre Capitală (interviu) Primarul municipiului Alexandria, aflat la al doilea mandat consecutiv în fruntea administraţiei publice locale, consideră o prioritate deosebită dezvoltarea reşedinţei judeţului Teleorman peste râul Vedea, spre Capitală, în aceeaşi zonă fiind prevăzută şi amenajarea unui parc industrial. Într-un interviu...
Politicienii dau prioritate problemelor economice şi în 2011 - grupaj II Bucureşti, 3 ian /Agerpres/ - Reprezentanţi ai Puterii şi Opoziţiei au indicat aproape aceleaşi priorităţi pentru 2011, dar se gândesc la formule diferite de guvernare care să le pună în aplicare.
Dorin Cioabă, candidat ACDR la şefia CJ Sibiu: Sunt prea puţine investiţii şi locuri de muncă în judeţ(interviu) Prinţul romilor, preşedinte al Tribunalului acestora, Dorin Cioabă, candidat din partea Alianţei Civice Democrate a Romilor (ACDR) pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Sibiu, dar şi pentru posturile de consilier judeţean şi local, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că acesta este doar primul...