Cele mai citite
 


Călăritul alungă durerile de spate şi sporeşte încrederea în sine
vineri, 2 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Au, ma doare!, Minte sanatoasa, Corp sanatos
 

Călăritul alungă durerile de spate şi sporeşte încrederea în sine a celui aflat în şa, conform unui nou studiu, preluat de agenţia de presă ANI.

 

Concluziile studiului - realizat de cercetători din Suedia - confirmă teoriile conform cărora persoanele cu dizabilităţi sau care se recuperează după un accident nu au decât de beneficiat de pe urma programelor de terapie prin echitaţie.
Potrivit prof. Margareta Hakanson, care a condus studiul, la Universitatea din Goteborg, principalul motiv pentru care călăritul are un efect pozitiv asupra organismului uman este acela că 'mişcările transferate de la corpul calului spre cel al călăreţului sunt asemănătoare celor pe care o persoană le execută atunci când merge'.
'Nu există mişcări bruşte, ci o influenţă bilaterală continuă asupra posturii care îmbunătăţeşte reacţiile de echilibru ale trunchiului călăreţului', se precizează în studiu.
În cadrul studiului, cercetătorii suedezi au analizat efectele pe care călăritul şi alte terapii ce ţin de echitaţie le-au avut asupra a 24 de pacienţi cu probleme la spate şi alte afecţiuni.
După tratament, a fost analizată starea psihică şi fizică a pacienţilor, concluzia fiind aceea că toţi au avut de beneficiat de pe urma acestuia.
Autorii studiului au subliniat că, pe lângă efectele pozitive asupra corpului, tratamentul a avut şi un impact benefic asupra psihicului.
'Controlarea unui animal atât de mare şi puternic a sporit încrederea în sine a participanţilor', a explicat Margareta Hakanson. AGERPRES/(Daniel Duncă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Persoanele sedentare - victime ale răcelii Persoanele care au un stil de viaţă activ şi fac sport de cel puţin cinci ori pe săptămână răcesc mai rar şi fac de obicei forme mai uşoare ale acestei boli, potrivit unui studiu recent realizat de cercetătorii din Carolina de Nord.
Oamenii au mai multe şanse să adopte un stil de viaţă sănătos dacă şi partenerii de viaţă fac la fel Oamenii au mai multe şanse să renunţe la fumat, să înceapă să facă sport sau să slăbească dacă şi partenerii lor de viaţă adoptă obiceiuri mai sănătoase, susţine un studiu realizat în Marea Britanie, transmite Reuters.
Sport cu Florentina - Exercitii pentru Fesieri si Coapse Florentina tonifica musculatura fesierilor si a coapselor in acest program de 5 minute din cadrul emisiunii "Sport cu Florentina". "Sport cu Florentina" se difuzeaza in fiecare dimineata, pe Prima TV. Puteti comanda DVD-urile cu programele de aerobic complete "Sport cu Florentina" si puteti...
Amenoreea Te confrunti cu tulburari ale ciclului menstrual ? Intirzierea este foarte mare , de citeva luni? Daca da, este cazul sa te prezinti la medic. Poate fi vorba despre amenoree ...
Dieta, activităţile fizice şi alăptarea copilului ajută mămicile să slăbească Multe femei continuă după ce nasc să păstreze câteva kilograme în plus, acumulate în perioada în care au fost însărcinate. Pierderea surplusului de kilograme de după sarcină este legată de trei puncte importante a căror relevanţă începe chiar dinainte de a da naştere: kilogramele câştigate în timpul...
Dieta si sport pentru o vara perfecta Cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii prin Miscare, te asteptam in Sun Plaza Shopping Center, intre 10-12 mai 2013, sa sarbatorim impreuna cea de-a 8-a editie a evenimentului „Sanatate, Nutritie si Sport”, dedicat tuturor celor interesati sa adopte un stil de viata cat mai sanatos.